România, raiul braconierilor de păsări - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

România, raiul braconierilor de păsări

11 November 2017 - 12:59 PM Dezvoltare durabilă

Ciocârlie (Foto: www.toateanimalele.ro)Potrivit unui comunicat al Societății Ornitologice din România (SOR), mai mulți cetățeni italieni au fost prinși cu bagajele pline de păsări braconate. Peste 1.100 de păsări au fost găsite în pungi sigilate, în bagajul de cală. Actul însoțitor preciza că păsările sunt ciocârlii vânate la Săbăoani, în aria AVPS Roman.
Legea spune că un vânător poate împușca maximum 50 de ciocârlii pe zi. Au fost patru vânători, care puteau doborî doar 200 de ciocârlii, dar poliția italiană a confiscat 1.119 păsări, printre care și exemplare de codobatură albă, scatiu, sticlete, florinte, inăriță și cânepar. Făptașii sunt anchetați de autoritățile din Bergamo, iar SOR a sesizat Garda Națională de Mediu pentru anchetarea celor care au supervizat partida de vânătoare.
De cele mai multe ori braconierii sunt prinși de vameșii din alte țări. SOR se oferă să-i învețe pe ofițerii Poliției de Frontieră să recunoască speciile protejate, pentru a opri braconierii pe teritoriul României.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă