Creşte suprafaţa pădurilor protejate - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Creşte suprafaţa pădurilor protejate

12 March 2018 - 11:59 AM Dezvoltare durabilă

WWF-România a obținut înscrierea în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine a 2000 de hectare păduri virgine în care se găsesc arbori vechi de peste 300 de ani, care de acum vor avea un regim de protecție strictă.

Din 2013 până în prezent, WWF a evaluat pe teren peste 250.000 hectare considerate potențiale păduri virgine. Dintre acestea, peste 35.000 hectare păduri virgine și cvasivirgine
au fost cartate și securizate, iar peste 9.000 hectare sunt deja incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

Alte trei zone de pădure identificate de WWF au fost incluse pe lista Patrimoniului UNESCO: Codrul Secular Șinca, Groșii Țibleșului, Strâmbu-Băiuț.

„Pădurile virgine mai există în România datorită efortului susținut al unor specialiști care au înțeles că patrimoniul forestier al unei țări trebuie să dețină și astfel de nestemate. Datoria noastră este să ne asigurăm că aceste ecosisteme, care ne diferențiază în sens pozitiv de multe țări pe care le considerăm superioare, vor exista și în viitor“, a declarat Radu Melu, coordonator programe forestiere la WWF-România.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă