Primăria Capitalei a demarat lucrările la un incinerator de nămol - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Primăria Capitalei a demarat lucrările la un incinerator de nămol

10 May 2018 - 01:47 PM Dezvoltare durabilă

Primăria Capitalei a anunțat că au început lucrările de realizare a unei stații de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al municipiului București și construcția unui incinerator de nămol.
„În primul an de mandat am reușit să deblocăm acest proiect vital pentru Capitală și să semnăm contractul de lucrări după ce acesta fusese contestat în instanță patru ani de zile. În acest moment facem pași concreți pentru a putea demara efectiv lucrările. Extinderea stației de epurare de la Glina este o investiție unică, realizată cu fonduri europene, care se situează în topul investițiilor în infrastructura de mediu din România și din Europa“, a afirmat primarul general Gabriela Firea.
În afară de București, vor beneficia de rezultatele investiției și localitățile: Glina, Popești-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoșoaia, Voluntari, Dobroești, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu, precum și aeroportul din Otopeni.
Valoarea proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care 874.695.929 lei cofinanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă