Federaţia Națională de Rugby și Romsilva au plantat stejari la Brănești - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Federaţia Națională de Rugby și Romsilva au plantat stejari la Brănești

11 May 2018 - 01:54 PM Dezvoltare durabilă

La plantat de stejariStejarii României, cum sunt cunoscuți membrii echipei naționale de rugby, s-au alăturat silvicultorilor și elevilor voluntari și au plantat puieți de stejar în Pădurea Pustnicu din județul Ilfov. Evenimentul a reprezentat prima acțiune din cadrul parteneriatului încheiat între Federația Română de Rugby și Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.

Federația Română de Rugby are un nou partener oficial: Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, iar parteneriatul a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani și a început cu o primă acțiune de împădurire. Membrii echipei naționale de rugby a României și silvicultorii au plantat stejari în Pădurea Pustnicu, administrată de Romsilva prin Ocolul Silvic Brănești din județul Ilfov.
La eveniment au participat jucători ai echipei naționale de rugby, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, silvicultori și elevi ai Colegiului Silvic „Theodor Pietraru“ din Brănești.

Stejarul este simbolul rezistenței și durabilității, motiv pentru care frunza de stejar este elementul-cheie al emblemei Federației Române de Rugby. „Ne bucurăm că ne putem alătura Federației Române de Rugby, este o mare bucurie pentru noi să demarăm acest parteneriat. Stejarul, care este și simbolul rugbyului românesc, înseamnă trăinicie, ceea ce dorim să caracterizeze și legătura dintre noi. Avem planuri mari pentru Stejari și ne bucurăm să începem cu o acțiune de împădurire care înseamnă astfel o privire în viitor, o garanție a continuității Stejarilor“, a declarat Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

În următorii cinci ani, Romsilva îi va susține activ pe Stejari pentru a obține performanțe sportive cât mai bune, iar rugbyștii naționalei României se vor implica prin exemplu personal în acțiuni de responsabilizare a publicului pentru dezvoltarea și protejarea pădurilor din țara noastră.

„Este o onoare pentru noi să fim astăzi aici. Stejarilor le-a păsat mereu de țara pe care o reprezintă și pentru care joacă. (...) Vă mulțumim că ne sunteți alături și sperăm ca împreună să facem cunoscută această țară minunată și oamenii săi!”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. Romsilva și Federația Română de Rugby împărtășesc valori comune precum dezvoltarea durabilă, responsabilitatea, continuitatea și munca în echipă.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva este o regie de interes național aflată sub autoritatea statului, care administrează pădurile aflate în proprietate publică a statului român. Compania administrează 3,14 milioane hectare de păduri care sunt în proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă