România stă prost și foarte prost la eco-inovare - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

România stă prost și foarte prost la eco-inovare

12 June 2018 - 12:09 PM Dezvoltare durabilă

România ocupă locul 23 din 28 în clasamentul european al eco-inovării pentru anul 2017, conform unui infografic realizat de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România pe baza datelor Eurostat.

Situația este îngrijorătoare: România ocupă penultimul loc la numărul cercetătorilor în ecologie și este tot pe penultimul loc la eficiența utilizării materialelor primare în industrie. Cel mai grav este că suntem pe ultimul loc la numărul firmelor cu programe de eficientizare a consumului de resurse, număr care este zero. La eco-inovare (capacitatea societății de a utiliza eficient resursele naturale și de a promova ecologia), România ocupă locul 23, mai jos decât în anii precedenți (locul 22 în 2016, locul 19 în 2015, locul 20 în 2014). Pe primele poziții sunt Suedia, Finlanda, Germania, Luxemburg și Danemarca. Pe ultimele locuri, după România se află Ungaria, Estonia, Polonia, Cipru și Bulgaria.

România este pe locul cinci în ce privește efectele economice, pe locul 18 la investiții, pe locul 22 la efectele asupra mediului, pe locul 23 la patente și articole științifice și pe locul 24 după nivelul dorinței de inovare în mediul privat.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă