SIGUREC: Colectează deșeuri și donează contravaloarea lor pentru copii și vârstnici! - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

SIGUREC: Colectează deșeuri și donează contravaloarea lor pentru copii și vârstnici!

13 June 2018 - 02:10 PM Dezvoltare durabilă

Proiectul social "Generaţii"Grupul de reciclare Green Group și Fundația Principesa Margareta a României au lansat un parteneriat prin care deșeurile colectate la stațiile inteligente de colectare Sigurec se pot transforma în donații pentru proiectul social „Generații“. Proiectul reprezintă o rezolvare pentru două dintre problemele majore ale României în acest moment, și anume abandonul școlar și îmbătrânirea populației.

Cei care aduc la stațiile Sigurec Prime deșeuri PET, doze de aluminiu, ambalaje de sticlă, echipamente electrice și electronice, precum și deșeuri din hârtie și carton, au acum opțiunea de a dona contravaloarea acestor deșeuri pentru copiii și bătrânii din centrele Fundației. Doritorii găsesc punctele fixe de colectare Sigurec Prime în parcările marilor centre comerciale, marcate pe harta disponibilă la adresa http://sigurec.ro/ro/locatii-sigurec.

Sigurec, prescurtarea de la sigur reciclare, este o rețea națională de sisteme inteligente pentru colectare selectivă care le oferă oamenilor încrederea că deșeurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adică în fabricile de reciclare și nu la gropile de gunoi.

„Deșeurile sunt resurse valoroase. Aceasta este ideea din spatele proiectului de colectare Sigurec ce demonstrează că deșeurile, care nu demult erau considerate simple gunoaie, capătă valoare atât prin garanția că toate materialele ajung direct în fabrici, unde sunt reciclate și reintroduse în economie, dar și pentru că ele pot fi transformate în donații care adresează probleme sociale presante“, a declarat Doinița Mihai, manager proiect Sigurec.

„Centrul Comunitar «Generații» este unul dintre programele Fundației care ne reprezintă cel mai bine valorile prin abordarea intergenerațională. Aceasta are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice. Ne bucurăm că am regăsit în Green Group un partener care să ne împărtășească această viziune și sperăm ca împreună să mobilizam cât mai mulți oameni să recicleze și astfel să facă un bine în comunitatea din care fac parte“, a declarat Mugurel Margarit Enescu, directorul executiv al Fundaţiei Principesa Margareta a României.

„Generații“ este un centru social de tip after school cu o abordare intergenerațională, ce aduce împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și se sprijină reciproc.

În 10 ani de activitate, proiectul „Generații“ a ajutat peste 600 de copii de școală primară și gimnazială proveniți din familii sărace, a implicat peste 200 de vârstnici și s-a extins la alte 14 organizaţii neguvernamentale care deţin un centru de zi de tip after school şi care au adoptat metoda intergenerațională.

SIGUREC

DE CE „GENERAȚII“?
Copiii primesc ajutor la materiile unde întâmpină probleme, își fac temele la after school și își îmbunătățesc rezultatele școlare;
 Prin socializare, vârstnicii evită singurătatea, depresia și izolarea și își găsesc utilitatea prin participarea la diferitele activități sau făcând voluntariat în beneficiul celor tineri;
 Voluntarii dedică timp săptămânal în beneficiul celor mai puțin fericiți, câștigă experiență de viață și au ocazia să aplice cunoștințe dobândite în cadrul orelor de curs sau al experiențelor trăite.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă