Plaje extinse cu fonduri europene - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Plaje extinse cu fonduri europene

10 July 2018 - 01:06 PM Dezvoltare durabilă

Refacerea plajelorMinistrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat că o suprafață totală de 2,5 milioane de metri pătrați de plajă, constând în 11 loturi situate între Periboina și 2 Mai, va fi pusă la dispoziția turiștilor prin realizarea unui proiect european privind reducerea eroziunii costiere, în valoare de circa 752 milioane de euro, cu termen de finalizare în anul 2020.
Proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)“ vizează în prima etapă cinci loturi la Periboina, Mamaia, Tomis (Cazino), Agigea și Eforie, iar în a doua etapă șase loturi la Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn și 2 Mai. „Acest proiect de reducere a eroziunii costiere este de fapt de redare și răpire din Marea Neagră a aproximativ 2,5 milioane de metri pătrați de plajă care va fi pusă la dispoziția turiștilor după finalizarea acestui proiect“, a spus ministrul Ioan Deneş într-o conferință de presă.
Pe lângă înnisipări, proiectul prevede în anumite cazuri reabilitarea unor stăvilare, consolidarea falezei și construirea de diguri. Lucrările aferente primei etape vor începe în luna ianuarie a anului viitor, iar cele prevăzute pentru a doua etapă, în septembrie 2019. Contractele de finanțare cu fonduri UE pentru suma de aproximativ 752 milioane euro vor fi semnate în decembrie 2018. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 50 de ani.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă