„Romania CSR Index 2018”: Studiu despre responsabilitatea socială corporatistă din România - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

„Romania CSR Index 2018”: Studiu despre responsabilitatea socială corporatistă din România

10 July 2018 - 01:10 PM Dezvoltare durabilă

Romania CSR Index 2018The Azores Sustainability & CSR Services a analizat acțiunile de responsabilitate socială corporatistă (CSR) și a lansat a treia ediție a studiului „Romania CSR Index 2018“.
Rezultatele din 2018 arată un interes ușor crescut față de anul trecut, însă nivelul de transparență este în continuare scăzut: aproape 40% dintre companii nu au publicat nicio informație despre impactul social sau de mediu pentru 2016. Cele mai multe informații sunt din categoriile „Investiții în comunitate“ și „Impact economic“, în special datorită programelor de educație prin care companiile contribuie la dezvoltarea comunităților.
La polul opus sunt companiile cu rezultate excelente, care acordă mai mult interes informațiilor nefinanciare. Spre deosebire de anul trecut, când o singură companie a avut peste 90 de puncte în Romania CSR Index, anul acesta sunt 6 companii care au depășit 90 de puncte.
Companiile cu cel mai bun punctaj au fost clasate la Gold Level: Coca-Cola HBC - 94 puncte, Kaufland România - 94, Raif- feissen Bank - 92, OMV Petrom - 91, CEZ România - 91 și Telekom România - 90. Următoarele au fost cele de Silver Level: Lidl - 79 puncte, GSK - 78 și Ursus Breweries - 72. La Bronze Level s-au clasat Siveco - 65 puncte, Azomureș - 58 și Grupul Electrica - 56.
În ansamblu, se observă o îmbunătățire a informațiilor despre dezvoltarea durabilă în companii, care includ mai mulți parametri de măsurare și mai multe obiective de sustenabilitate.
Referitor la campaniile de CSR, tendința este de a acorda mai multă atenție proiectelor corelate cu strategia de business și cu industria din care fac parte companiile. În plus, un număr tot mai mare de companii își asumă mai multă responsabilitate cu privire la tradițiile și cultura românească, iar numărul acestor proiecte a crescut.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă