Noul Centru de Excelență pentru Protecția Mediului va găzdui „Capsula timpului“ - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Noul Centru de Excelență pentru Protecția Mediului va găzdui „Capsula timpului“

09 August 2018 - 01:13 PM Dezvoltare durabilă

NATO şi mediulMinistrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, au anunțat pe 13 iulie a.c. înființarea la București a unui Centru de Excelență pentru Protecția Mediului, care va primi acreditarea din partea NATO și va fi afiliat la acest organism internațional.
Graţiela Gavrilescu a precizat că noul Centru de Excelență pentru Protecția Mediului va primi finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu, iar valoarea investiției va fi de 1,5 milioane de euro. Suma va fi eșalonată pe o perioadă de mai mulți ani, iar calendarul final al finanțării va fi stabilit după rectificarea bugetară anunțată pentru sfârșitul lunii iulie 2018.
Calendarul activităților legate de noul Centru de Excelență de la București cuprinde semnarea unui Memorandum operațional în luna august, a unui Memorandum funcțional și de organizare în septembrie, finalizarea construcției unui sediu 100% ecologic în octombrie și deschiderea oficială a amplasamentului în noiembrie.
Un alt proiect anunțat de Ministerul Apărării Naționale este „Capsula timpului“, un „angajament față de generațiile următoare“ prin care se urmărește stocarea cât mai multor informații, imagini și documente legate de evenimentul de la 1 Decembrie 2018, precum și imagini și documente referitoare la aniversarea Centenarului Unirii, studii și perspective privind evoluția mediului înconjurător pe teritoriul României.
Conform Ministerului Apărării Naționale, „Capsula timpului“ va fi amplasată în zona Centrului de Excelență pentru Protecția Mediului din București și va fi sigilată pe data de 29 noiembrie a acestui an la momentul inaugurării noului Centru și va fi deschisă la 1 decembrie 2118.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă