Bani pentru celule fotovoltaice și electrocasnice - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Bani pentru celule fotovoltaice și electrocasnice

10 October 2018 - 04:06 PM Dezvoltare durabilă

PanouriGhidul de finanțare pentru programul privind montarea celulelor fotovoltaice va fi lansat până la data de 15 octombrie, a declarat vicepremierul și ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, care a precizat că fiecare cetățean care dorește să-și monteze o celulă fotovoltaică cu putere de 3 KW va putea deconta până la 4.600 euro.
Potrivit ministrului, programul derulat de Ministerul Mediului împreună cu Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene prin Administrația Fondului pentru Mediu are un buget de 100 milioane de euro și își propune ca 26.000 de gospodării din România să devină mici producători de energie electrică, iar surplusul să poată fi preluat de rețeaua națională de electricitate.
Ministrul Mediului are în vedere și programul electrocasnicelor, valoarea maximă a tichetului fiind de 400 lei. „Un alt program la care mă gândeam încă din 2015 este programul de electrocasnice. Chiar zilele viitoare vom finaliza exact cât este pentru mașina de spălat, cât este pentru televizor, cât este pentru frigider. Ne dorim foarte mult să putem să le înlocuim. Primești un cupon și pe urmă te duci și ți se scade. Suma pe care am alocat-o, de 20 milioane lei, nu am dat-o numai pentru persoanele fizice, ci și instituțiilor publice, pentru că în subsolul Ministerului Mediului sunt munți de calculatoare, mai găsești și câte un frigider, acestea fiind cele mari poluatoare“, a subliniat Grațiela Gavrilescu.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă