Sectoarele 1 și 3 ale Capitalei investesc împreună într-o stație de sortare a deșeurilor - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Sectoarele 1 și 3 ale Capitalei investesc împreună într-o stație de sortare a deșeurilor

10 October 2018 - 04:13 PM Dezvoltare durabilă

Conferinţă de presăPrimarii sectoarelor 1 și 3, Dan Tudorache și Robert Negoiță, au semnat asocierea dintre SD 3 Salubritate și Deszăpezire și CET Grivița în vederea achiziționării unei stații de sortare a deșeurilor municipale și de tratare a fracției organice din deșeuri solide urbane cu obținere de biogaz și curent electric. Contractul a fost semnat și de Wilhelm Stadler, directorul companiei germane Stadler de la care va fi achiziționată tehnologia pentru stația de sortare și tratare a deșeurilor.
Edilul Sectorului 3 Robert Negoiță a precizat într-o conferință de presă că numai tehnologia, fără teren și construcție, costă peste cinci milioane de euro, iar cele două sectoare vor contribui fiecare cu jumătate din sumă. Primarul a mai spus că stația nu va fi amplasată în niciunul dintre cele două sectoare, ci în imediata apropiere a Bucureștiului, pe un teren angajat deja printr-un antecontract, dar există mai multe variante.
„Noi trebuie să definitivăm achiziționarea terenului, trebuie să ne hotărâm unde anume edificăm și trebuie să construim hala, pentru că e vorba de o hală care să găzduiască toată această tehnologie, iar în 5-6 luni de zile maxim ar trebui să înceapă să vină tehnologia, iar în opt luni ar trebui să fie pusă în funcțiune (...) și ne propunem ca până la sfârșitul anului viitor să nu mai ducem la groapă nimic“, a declarat Robert Negoiţă. Primarul Sectorului 3 a adăugat că stația de sortare va avea o capacitate de prelucrare de 30 de tone pe oră și va putea funcționa 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.
Primarii sectoarelor 1 și 3 au declarat că au ca obiectiv comun menținerea la zero a taxei pentru gunoi și intenționează să perfecționeze în anii următori proiectul început prin această asociere.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă