Cu WC-ul în fundul curții, ca acum 100 de ani - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Cu WC-ul în fundul curții, ca acum 100 de ani

10 December 2018 - 01:42 PM Dezvoltare durabilă

WC-ul din fundul curţiiPe 19 noiembrie 2018, de „Ziua Internațională a Toaletei“, Eurostat a dat publicității raportul anual al toaletelor la nivel european, un clasament al țărilor care raportează cele mai multe gospodării cu toalete moderne în interiorul locuinței. Pe primele locuri se află Malta, Suedia, Irlanda și Marea Britanie, țări pentru care nici nu mai există date cu privire la existența unor WC-uri în afara casei, iar la polul opus se află bineînțeles România, care a înregistrat cele mai multe WC-uri în afara locuinței.
Nu mai puțin de 29,7% din gospodăriile din țara noastră au în continuare WC-ul în afara casei. În acest top al rușinii, România este urmată la mare distanță de Bulgaria cu 16,7% din case cu WC în curte și Lituania cu 12,2%. Față de raportul Eurostat din 2016 situația din România nu s-a îmbunătățit foarte mult în 2017; acum doi ani 32,6% din gospodării aveau WC-ul în curte, iar anul trecut numărul lor a scăzut cu numai 2,9%.
În țări precum Olanda, Luxemburg, Slovenia sau Grecia doar 0,1% - 0,3% din populație nu are toaletă în casă, iar în Polonia sau Ungaria procentele ajung la 2,5% și respectiv 3,9%.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă