Noi suprafețe de păduri virgine inventariate - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Noi suprafețe de păduri virgine inventariate

10 December 2018 - 01:58 PM Dezvoltare durabilă

PădureSuprafața totală a pădurilor centralizate în Catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine din România depășise la data de 24 octombrie a.c. 21.000 hectare, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Apelor și Pădurilor. Din acest total, pădurile virgine însumau 5.898,92 hectare, iar pădurile cvasivirgine 15.192,6 hectare.
În ultimii doi ani au fost introduse în catalog 3.330 hectare de păduri virgine și 4.867 hectare de păduri cvasivirgine, iar din estimările făcute de amenajamentele silvice și studiile de identificare suprafața se va majora cu aproximativ 4.000 de hectare în următoarele luni.
„Peste 4.000 hectare de păduri sunt deja avizate în amenajamentele silvice și vor fi incluse în curând în Catalogul Național. În baza consultărilor publice finalizate, alte 23.000 de hectare sunt în diferite faze de avizare la autoritățile din teritoriu. În toate aceste suprafețe lucrările silvice sunt oprite, iar 44.000 de hectare de pădure beneficiază deja de un regim de protecție strictă“, se arată într-un comunicat al ministerului.
În prezent, în catalogul național sunt introduse peste 21.000 hectare de păduri virgine și cvasivirgine, iar alte 17.000 hectare, neincluse încă, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Ministerul a încheiat recent un parteneriat cu WWF România pentru identificarea pădurilor virgine și cvasivirgine și este în continuare deschis colaborării cu reprezentanții societății civile.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă