Pădurea MedLife prinde rădăcini prin proiectul „Facem România verde“ - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Pădurea MedLife prinde rădăcini prin proiectul „Facem România verde“

10 December 2018 - 02:02 PM Dezvoltare durabilă

ÎmpădurireMedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a finalizat reîmpădurirea a 10 hectare de teren din Munții Făgăraș, la un an de la lansarea proiectului „Facem România verde“, se arată într-un comunicat. Reprezentanții companiei spun că până acum au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, „punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare“.
„Facem România verde“ este prima campanie MedLife de responsabilitate socială pentru protejarea mediului, realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia și lansată în noiembrie 2017. MedLife și-a propus să planteze câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile sale, contribuind la sănătatea generațiilor viitoare.
„Este o inițiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung și ne bucurăm că MedLife și-a propus să contribuie la «sănătatea mediului», în condițiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu. Este un demers care ne dă speranțe, mai ales că prin fiecare copil care se naște într-o maternitate MedLife renaște o mică parte din natură“, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia.
În această primăvară, MedLife a lansat cea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generațiile viitoare, invitând părinții și viitorii părinți să participe. Scrisoarea a adunat peste 2000 de mesaje de la părinți, viitori părinți și angajați ai companiei. Pentru ca promisiunile „să prindă rădăcini“, scrisoarea a fost plantată simbolic în Munții Făgăraș, într-un loc care va fi punctul de pornire al unui nou traseu turistic, după ce pădurea va crește.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă