ECOTIC: acțiunea de împădurire a ajuns la a șaptea ediție - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

ECOTIC: acțiunea de împădurire a ajuns la a șaptea ediție

09 April 2019 - 12:47 PM Dezvoltare durabilă

ÎmpădurireVineri, 22 martie a.c., a fost o zi specială pentru Asociaţia ECOTIC: reprezentanți ai companiilor membre și echipa ECOTIC au participat la o a șaptea ediție a acțiunii de împădurire.
Evenimentul din această primăvară, la care au participat 200 de persoane, s-a desfășurat pe raza comunei I.L. Caragiale, județul Dâmbovița și s-a bucurat de suportul Ocolului Silvic Bucșani, care a pus la dispoziție peste 1.500 de puieți de stejar şi frasin, a jalonat perimetrul destinat împăduririi și a făcut un instructaj binevenit participanților la acțiune.
A fost „un eveniment special silvicultural, cu caracter ecologic și educativ“, a declarat Adina Prodan, Responsabil pentru Regenerarea pădurilor și purtător de cuvânt al Direcției Silvice Dâmbovița, prezentă la eveniment.
În acest context, un reprezentant al Romsilva le-a prezentat voluntarilor care sunt cei mai importanți pași pentru plantarea corectă a unui arbore: în primul rând puieții trebuie să provină din pepiniere acreditate și controlate de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor. Înainte de plantare puietul se introduce în groapa de mocirlire, în care rădăcina se îmbibă cu pământ înainte ca arborele să fie plantat în groapa care trebuie să aibă dimensiunile de 30/30 cm. Se introduce puietul în groapă şi se tasează foarte bine pâmântul de la rădăcina lui. Acțiunea organizată de ECOTIC se înscrie în seria de evenimente care au loc cu ocazia „Lunii pădurii“, iniţiativă a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva şi celebrează Ziua Internațională a Pădurilor ce a avut loc pe 21 martie și care anul acesta s-a concentrat pe tema pădurii și a educației.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă