Orașele viitorului - gândire globală, acțiune locală - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Orașele viitorului - gândire globală, acțiune locală

04 May 2019 - 08:20 AM Dezvoltare durabilă

Conferinţa "Cities of Tomorrow"Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat pe 26 martie 2018 la JW Marriott Grand Hotel din București cea de-a șaptea ediție a conferinței „Cities of Tomorrow“.  ecologic

Evenimentul a reunit peste 300 de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate, printre care arhitecți, urbaniști, reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși reprezentanți ai sectorului public, confirmând încă o dată că manifestarea are un caracter internațional, dedicat importanței dezvoltării urbane și regionale. Tema centrală din acest an a fost trialogul dintre administrație, mediul de afaceri și societatea civilă, deviza evenimentului fiind „Gândire globală. Acțiune locală“.

Prima parte a manifestării a avut ca subiect central importanța consultărilor publice și participarea comunității la realizarea proiectelor de dezvoltare urbană. Evenimentul a început cu prezentarea proiectului Raumwerk D din Düsseldorf (unul dintre cele mai complexe proiecte de consultare publică și reconfigurare urbană a unui întreg oraș), urmată de un dialog privind abordarea corectă a proiectelor urbane de anvergură și implicarea tuturor actorilor relevanți, dialog purtat între Arh. Eugen Pănescu și Dr. Arnold Voss, urbanist de renume internațional, activ atât în domeniul urbanistic cât și în cel civic.

Înaintea acestei a VII-a ediții a manifestării „Cities of Tomorrow“ a fost organizat un concurs de proiecte adresat administrației publice, mediului de afaceri și societății civile. Juriul a desemnat o listă finală de 10 proiecte din totalul de 83 propuse. Cele 10 inițiative au primit atenție deosebită cu prilejul conferinței, având ocazia să se prezinte în plen în cadrul sesiunii de pitching: la categoria administrație publică: Reșița („Încredere în Reșița“ - program finanțare locală), Reghin (Reghin City App), Oradea (transformarea centrului istoric Oradea) și Invest in Jiu Valley; la categoria mediu de afaceri: Ceetrus (Drumul Taberelor), Life is Hard (City Apps), Speedwell (Record Park Cluj-Napoca); la categoria societate civilă: Asociația Over4 (reabilitare blocuri), Fundația Comunitară București (Bucureștiul Pregătit - fond pentru dezastre majore) și OAR (platforma 30zile.ro).

Câștigătorii au fost: la categoria Administrație publică - Reșița („Încredere în Reșița“ - program finan-țare locală), la categoria Mediu de business - Ceetrus (Drumul Taberelor), iar la categoria Societate civilă - Asociația Over4 (reabilitare blocuri).

Premiile acordate de AHK România au fost: pentru categoria admi-nistrație publică - un pachet vizitator la Expo Real 2019, cel mai important târg din Europa de proiecte imobiliare și investiții, pentru categoria mediu de business - un an de parteneriat Econet România, platforma green-tech a AHK România www.econet-romania.com, iar pentru categoria societate civilă - participarea la delegația organizată de AHK România la Smart City World Congress 2019, care se va desfăşura la Barcelona. Alte articole in rubrica Dezvoltare durabilă