Parteneriate pentru reconstrucție ecologică - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Parteneriate pentru reconstrucție ecologică

09 May 2019 - 01:00 PM Dezvoltare durabilă

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) va încheia prin structurile sale teritoriale parteneriate cu primăriile pentru ecologizarea zonelor poluate cu deșeuri.

Șeful ANANP, Adi Croitoru, a spus că vrea să aplice modelul Parcului Văcărești, care a fost declarat arie protejată după ce ani la rând bucureștenii au aruncat acolo deșeuri. Croitoru a spus că cea mai gravă problemă identificată până în prezent este la Lacul Pețea, unde a dispărut unicul habitat de apă termală din Europa și se va interveni cu fonduri europene pentru reconstrucția ecologică. Pentru acest proiect vor fi accesate fonduri europene de până la 10 milioane euro, iar pentru alte 20 de proiecte de refaceri de habitate și reconstrucție ecologică vor fi solicitate sume cuprinse între 3,5 și 10 milioane euro.

Președintele instituției a anunțat că se lucrează la organizarea structurilor teritoriale în fiecare județ, care vor funcționa independent de structura centrală. Unul dintre obiectivele vizate este administrarea unitară a ariilor naturale protejate din țară: „Ne aflăm într-un moment zero al managementului acestui tip de arii protejate. În Europa și în lume nu există o modalitate de administrare de către entități private“. Croitoru a adăugat că nu poate spune dacă administrarea de către organizațiile neguvernamentale a fost bună sau rea, dar „cert e că au administrat neunitar“.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă