O parte din Pădurea Băneasa va scăpa de drujbe - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

O parte din Pădurea Băneasa va scăpa de drujbe

09 February 2020 - 01:04 PM Dezvoltare durabilă

178-3_rrO suprafață de 374 hectare din Pădurea Băneasa va deveni pădure de protecție începând cu luna martie a acestui an, a anun țat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Pădurea Băneasa va fi clasificată drept pădure-parc, unde nu se va mai putea interveni cu lucrări silvice pentru exploatarea arborilor sănătoși. Ministrul a explicat că „majoritatea suprafeței este pădure de protecție și producție, iar în momentul de față raportul Gărzii Forestiere București și al Corpului de Control al ministrului a relevat faptul că aici au fost efectuate lucrări silvice conform amenajamentului silvic aflat în vigoare până la finalul lunii decembrie“.
Doar 374 de hectare din cele 1.343 ale Pădurii Băneasa aparțin statului și sunt administrate de Romsilva, restul fiind proprietate privată. Ministrul a precizat că la sfârșitul anului 2019 a expirat amenajamentul silvic pentru 63% din suprafața Pădurii Băneasa „și suntem în discuții în cadrul ministerului ca în următorul amenajament silvic, va-labil pentru următorii zece ani, să introducem și această pădure din T3 care este și de producție, în T2 care va fi doar pădure de protecție“.
Vizita ministrului în Pădurea Băneasa a avut loc în urma unui val de sesizări de la cetățeni care au semnalat că în zonă se taie ilegal copaci. La rândul său, Cezar Răduță, Directorul Direcției Silvice Ilfov a spus că din Pădurea Băneasa au fost extrași 1.600 de arbori, din care 60% arbori verzi.

Diana UţăAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă