Ministrul Mediului implică toate forțele în cea mai mare împădurire - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Ministrul Mediului implică toate forțele în cea mai mare împădurire

09 February 2020 - 01:09 PM Dezvoltare durabilă

178-4_rrMinistrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că în primăvara acestui an va începe cea mai amplă campanie de împădurire a terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic și a îmbunătățirii condițiilor de mediu.
La întâlnirea avută recent cu reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACoR), ministrul a declarat: „în primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, vom demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România. La nivelul ministerului există deja un grup de lucru care organizează toată această campanie. Romsilva are și va pune la dispoziție materialul săditor, puieții necesari pentru a acoperi toate suprafețele în afara ariei pe care Regia Națională a Pădurilor Romsilva o are în plan de împădurire. În primăvară trebuie să fim foarte bine pregătiți“.
Unitățile administrativ-teritoriale vor identifica suprafețele degradate și alte terenuri care au nevoie de împădurire. Prim-vicepreședintele ACoR, Mariana Gâju, a precizat că măsurile se vor aplica nu doar în zonele de munte, ci și la terenurile de tip arabil sau degradate din mediul rural.
În cadrul dialogului dintre ministrul Mediului și reprezentanții ACoR au fost dezbătute și alte teme importante: alunecările de teren, drumurile forestiere practicabile pe care autoritățile locale le pot întreține dacă sunt preluate în administrarea comunei, birocrația și procedurile greoaie la obținerea avizelor de mediu, canalele de irigații aflate în paragină care pun în pericol comunitățile, dar și colectarea selectivă a deșeurilor. Reprezentanții UAT-urilor au cerut să fie transferate în patrimoniul lor cantoanele silvice aflate proprietatea Romsilva în zonele unde a fost retrocedat fondul forestier.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă