Control la APM de la Ministerul Mediului - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Control la APM de la Ministerul Mediului

11 March 2014 - 02:13 PM Eco-life

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a trimis o comisie de control la Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Covasna, la sesizarea organizaţiei Greenpeace, pentru a verifica respectarea legii în ce priveşte autorizarea fabricii de cherestea pe care compania austriacă Holzindustrie Schweighofer vrea să o construiască anul acesta în localitatea Reci.

Directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu, a confirmat că aşteaptă sosirea corpului de control şi a declarat pentru Agerpres că „autorizarea s-a făcut pe lege“, fiind convins că nu vor fi găsite niciun fel de nereguli. „Noi ne menţinem poziţia (...). Am respectat procedura de autorizare conform legii, nu ne e teamă de niciun fel de control, nu am luat şpagă de la nimeni, totul a fost făcut corect“, a spus Gheorghe Neagu. El a subliniat că autorizaţia a fost eliberată strict pentru construirea fabricii şi că reprezentanţii firmei austriece urmează să depună un nou dosar pentru obţinerea acordului de mediu în vederea construirii unei centrale termice cu cogenerare. „Vom analiza, desigur, ce impact va avea asupra mediului această centrală. Este un dosar separat asupra căruia ne vom pronunţa“, a spus Gheorghe Neagu.

Greenpeace a transmis presei un comunicat în care menţionează că acest control vine în urma sesizării pe care a trimis-o Ministerului Mediului pe data de 15 ianuarie, în care a expus o serie de nereguli pe care APM Covasna le-ar fi făcut în procedura de autorizare a fabricii.

AgerpresAlte articole in rubrica Eco-life