Au fost desemnați câștigătorii primei etape a campaniei „Reciclez, nu poluez!“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Au fost desemnați câștigătorii primei etape a campaniei „Reciclez, nu poluez!“

11 March 2014 - 02:16 PM Eco-life

Organizată de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatului Judeţean Constanţa, al Gărzii Naţionale de Mediu și al Primăriei Municipiului Constanţa și în parteneriat cu CCR România, în perioada 11 noiembrie 2013 - 18 februarie 2014 s-a desfășurat prima etapă a campaniei „Reciclez, nu poluez!“.

Potrivit organizatorilor, obiectivul principal al acțiunii este acela de a conștientiza copiii de grădiniță și elevii din clasele I-VIII din județul Constanța cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de sursele de iluminat uzate și de deșeurile de baterii portabile. Pentru o bună desfășurare a campaniei, toate cele 44 de grupe de grădiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial au primit din partea partenerului campaniei, CCR România, recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor.

Cei peste 4.000 de elevi implicați în acțiune au reușit să colecteze până în prezent 506 kg deșeuri baterii și acumulatori portabili și 235 kg surse de iluminat uzate care vor putea fi acum reciclate. Potrivit regulamentului, la finalul acestei prime etape cele 3 clase care au reușit să colecteze cele mai mari cantități totale, vor fi recompensate de organizatori cu premii constând în echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri. Astfel, câștigătorii primei etape a campaniei sunt următorii:

• Grupa mijlocie Voioșii Marinari, Grădinița Steluțele Mării Con-stanța - locul I - 53,86 kg deșeuri.

• Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșo-va - locul al II-lea - 38,59 kg deșeuri.

• Clasa a III-a D, Școala Grigore Moisil Năvodari - locul al III-lea - 35,32 kg deșeuri.

Campania „Reciclez, nu poluez!“ va continua până pe data de 12 mai, atunci când va avea loc spectacolul de premiere care va marca încheierea celei de-a doua etape, precum și a întregii campanii.

Vor fi decernate atunci premiile pentru grupele sau clasele câștigătoare în cadrul celei de-a doua etape, precum și  premiile pentru implicarea în întreaga campanie. Astfel, marea câștigătoare a campaniei va pleca într-o excursie instructiv educativă de o zi, în timp ce două dintre cadrele didactice participante vor fi recompensate cu aparate foto digitale.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life