CCR România va premia câștigătorii campaniei „Reciclez, nu poluez!” - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

CCR România va premia câștigătorii campaniei „Reciclez, nu poluez!”

12 March 2014 - 01:49 PM Eco-life

Din deşeuri44 de grupe de gradiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța, care se întrec în campania „Reciclez, nu poluez!“, au primit din partea CCR România recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor, în prima etapă a campaniei desfășurată în perioada 11 noiembrie 2013 - 18 februarie 2014.

Campania „Reciclez, nu poluez!“ urmărește să informeze și să crească gradul de conștientizare a copiilor de gradiniță și elevilor din ciclul primar și cel gimnazial din județul Constanța cu privire la necesitatea colectării și reciclării responsabile a DEEE-urilor, respectiv a surselor de iluminat uzate și a deșeurilor de baterii portabile. Campania este organizată de Gremlin, în parteneriat cu CCR România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Comisariatului Județean Constanța, al Gărzii Naționale de Mediu și al Primăriei Municipiului Constanța.

4.000 de elevi s-au implicat în acțiune, reușind să colecteze, până în prezent, 506 kg deșeuri de baterii și acumulatori portabili și 235 kg surse de iluminat uzate în sistemele de colectare puse la dispoziție de către CCR România în vederea reciclării.

Până în luna mai 2014 se va desfășura cea de-a doua etapă de colectare a campaniei, urmând ca la final grupele și clasele câștigătoare să fie premiate cu echipamente sportive, seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri, iar cadrele didactice cu aparate foto digitale. Grupa sau clasa care va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii portabile și surse de iluminat uzate va fi premiată cu o excursie instructiv-educativă, premiile fiind puse la dispoziție de către CCR România.   Alte articole in rubrica Eco-life