„Ateliere Fără Frontiere“ a anunţat laureaţii Assoclic - Hall of Fame 2013 - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Ateliere Fără Frontiere“ a anunţat laureaţii Assoclic - Hall of Fame 2013

08 April 2014 - 09:23 AM Eco-life

Ateliere Fără FrontierePatru proiecte de educaţie digitală au fost recunoscute drept cele mai valoroase iniţiative premiate în cadrul programului ASSOCLIC în anul 2013. Programul ASSOCLIC a fost gândit de Asociaţia „Ateliere Fără Frontiere“ ca răspuns la nevoile de material informatic ale structurilor din România care dezvoltă programe de acces la educaţie, formare şi integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C. Astfel, cele mai bune proiecte depuse în cadrul ASSOCLIC sunt echipate cu calculatoare recondiţionate într-un atelier de inserţie socio-profesională, pentru punerea în practică a activităţilor propuse.

Din 2008 şi până în prezent, 741 de proiecte au fost dotate cu un total de 4373 de calculatoare prin intermediul ASSOCLIC, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea şi educarea a peste 90.000 de beneficiari. Cele mai bune dintre cele 225 proiecte laureate ale anului 2013 au fost desemnate în urma unei jurizări la care au participat reprezentanţi ai partenerilor proiectului: CD Press, Ecotic, DHL România, Techsoup România şi SNAPSHOT by McCann PR. Instituţiile laureate Assoclic - Hall of Fame 2013 sunt:

• Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Oltenița, jud. Călăraşi), cu proiectul „Firma de exercițiu -  antreprenoriat performant“;

• Şcoala Gimnazială Dimitrie Cantemir (Baia Mare), cu proiectul „Dialog fără frontiere“;

• Asociaţia Alternative pentru Noi Perspective (Bucureşti), cu proiectul „Calculatorul - şansa unui viitor mai bun!“;

• DGASPC Covasna, cu proiectul „Acces la informaţii pentru copiii/tinerii institutionalizaţi“.

„Doresc să felicit beneficiarii pentru calitatea proiectelor propu-se, sursa de mândrie pentru toţi cei care au fost implicaţi în procesul de reutilizare a calculatoarelor: companiile de la care am colectat Deşeurile de Echipamente Electrice şi Electronice, salariaţii în inserţie ai «Ateliere Fără Frontiere» care au recondiţionat echipamentele, juraţii care au evaluat şi au premiat proiectele dintre sute de candidaturi, echipa de coordonare şi partenerii financiari şi operaţionali care au făcut posibil şi calitativ acest lanţ de solidaritate digitală“, a arătat Patrick Ouriaghli, directorul executiv al Ateliere Fără Frontiere.

Assoclic 2013 Etapa a II-a se înscrie într-o serie de activități desfășurate de „Ateliere Fără Frontiere“ și ECOTIC în cadrul  proiectului „RRResponsabil:  fii responsabil, fii solidar - Redu, Reutilizează, Reciclează, oferind o nouă șansă persoanelor dezavantajate“, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.Alte articole in rubrica Eco-life