Pungeşti, proteste şi angajări - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Pungeşti, proteste şi angajări

08 May 2014 - 11:21 AM Eco-life

Localnici din Pungeşti şi activişti de mediu au continuat protestele de aici, dar nu au mai prezentat interes pentru televiziuni. Conform Agerpress, „Împotriva fracking-ului“ în data de 6 aprilie 2014 au avut loc mitinguri în 60 de localităţi din România.

Peste 100 de localnici şi activişti mediu, au protestat cu o zi înainte în data de 5 aprilie, în comuna vasluiană, faţă de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de şist în zonă.

S-a organizat un miting în localitatea Armăşoaia, pe o ploaie torenţială şi s-au scandat lozinci împotriva primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă, a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, şi a premierului Victor Ponta, cerându-le tuturor demisia. În data de  8 aprilie Chevron România a organizat „Ziua Porţilor Deschise“ pentru unii reprezentanţi ai presei, în perimetrul concesionat la Siliştea, în comuna Pungeşti. Autocarul care îi transporta pe jurnalişti a fost atacat cu pietre şi cu ouă de un grup de aproximativ 50 de persoane. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, faţă de aceste persoane urmează să se ia acum măsura de sancţionare cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Pe tot parcursul vizitei ziariştilor, de după gardurile de protecţie care împrejmuiesc perimetrul, păzite de zeci de jandarmi, localnici şi activişti de mediu din zonă au protestat faţă de decizia Chevron de a demara explorarea în zonă. În aceeaşi zi, 8 aprilie, reprezentanţii Chevron au afirmat că pentru lucrările de la perimetrul Siliştea din comuna Pungeşti au fost angajaţi şi 32 de săteni din localitate, conform Agerpres.Alte articole in rubrica Eco-life