Campania „Reciclez, nu poluez!“ şi-a desemnat câştigătorii - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Campania „Reciclez, nu poluez!“ şi-a desemnat câştigătorii

09 June 2014 - 01:12 PM Eco-life

Câştigătorii campaniei sunt premiaţiÎn perioada 11 noiembrie 2013 - 12 mai 2014, compania Gremlin în parteneriat cu CCR România, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu, al Primăriei Municipiului Constanţa, a organizat în grădinițe-le și școlile din județul Constanța campania „Reciclez, nu poluez!“.

Astfel, timp de 6 luni, 44 de grupe de grădiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța s-au întrecut în colectarea celor mai mari cantități de deșeuri de baterii și surse de iluminat. Potrivit organizatorilor, obiectivul de a conștientiza copiii de grădiniță și elevii din clasele I-VIII cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de deșeuri a fost atins, iar în acest scop, partenerul campaniei, CCR România a dotat toate grupele și clasele participante cu recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor.

Campania s-a desfășurat în două etape de colectare, respectiv de premiere, iar cei 4.000 de participanți au reușit să colecteze în total 774,25 kg deșeuri baterii și acumulatori portabili și 529,77 kg surse de iluminat uzate.

În cadrul festivităților de premiere aferente celor două etape de colectare, primele 3 clase care au reușit să colecteze cele mai mari cantități totale au fost recompensate de organizatori cu premii constând în echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri.

Marele premiu al campaniei, o excursie instructiv educativă de 1 zi, a fost câștigat de clasa care a reușit să colecteze cumulat în cele două etape, cea mai mare cantitate totală de deșeuri de baterii și surse de iluminat, în timp ce cadrele didactice ale claselor care au colectat cele mai mari cantități de deșeuri de baterii, respectiv surse de iluminat, au fost recompensate cu aparate foto digitale. În plus, pentru implicarea în întreaga campanie toate grupele și clasele au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare.

Premiile campaniei au fost distribuite după cum urmează:

Prima etapă (11 noiembrie 2013 - 18 februarie 2014):

 • Locul I: Grupa Voioșii Marinari, Grădinița Steluțele Mării Constanța - 53,86 kg deșeuri;
 • Locul al II-lea: Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova - 38,59 kg deșeuri;
 • Locul al III-lea: Clasa a III-a D, Școala Grigore Moisil Năvodari - 35,32 kg deșeuri.
 • A doua etapă (18 februarie 2014 - 12 mai 2014):

 • Locul I: Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova - 73,31 kg deșeuri;
 • Locul al II-lea: Grupa Prichindeii, Grădinița Căsuța de Turtă Dulce Con-stanța - 42,46 kg deșeuri;
 • Locul al III-lea: Clasa a II-a A, Școala Gimnazială Tortoman - 38,12 kg deșeuri.
 • Întreaga campanie:

 • Cea mai mare cantitate totală de deșeuri: Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova - 111,90 kg;
 • Cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii: Side Cherim și Mărioara Savu (Grupa Voioșii Marinari, Grădinița Steluțele Mării Constanța) - 85,73 kg;
 • Cea mai mare cantitate de deșeuri de surse de iluminat: Ilie Lică Ceaușu (Clasa a II-a B, Liceul Ioan Cotovu Hârșova) - 82,23 kg.
 • ecologic

  

  Alte articole in rubrica Eco-life