„Ocupăm Dâmbovița“ își începe sezonul de vară - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Ocupăm Dâmbovița“ își începe sezonul de vară

01 July 2014 - 02:47 PM Eco-life

Proiectul "Ocupăm Dâmboviţa"Proiectul de a repune Dâmbovița pe harta mentală a bucureștenilor și a vizitatorilor Capitalei a atins o noua etapă: după trei ani de pregătire, iese în fine în public cu adevărat, într-un prim sezon de activare publică în zona Podului Unirii.

Din data de 24 iunie a.c., Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi SupAcademy România vor fi prezenți toată vara la Centrul Rowmania, de pe cheu și pe apă, între Podul Unirii și Biblioteca Națională. „Noi suntem cei 99% care își iubesc orașul și râul care-l traversează!“

„Dâmbovița a fost prea mult timp uita-tă de bucureșteni, însă ea poate să se învi-oreze și să înveselească Bucureștiul dacă ne purtăm frumos cu ea. Să vâslești sau pur și simplu să faci mișcare în aer liber în preajma unei apei este sănătos nu doar pentru oameni, ci și pentru apă. Sper ca Academia Rowmania să ajute la însănătoșirea Dâmboviței, a orașului și a oamenilor deopotrivă“, a spus Ivan Patzaichin.

Între Podul Unirii și Biblioteca Națională, în apropierea Centrului de Ecoturism Rowmania, va fi redefinit un spațiu public dedicat mișcării în aer liber, agrementului, dar mai ales învățării de lucruri noi.

Totodată a fost lansată Academia Rowmania, o academie în aer liber, de vară, de ploaie sau de timp frumos, care își propune să informeze, să educe, să distreze și să stimuleze. Aici vor fi organizate cursuri de inițiere în vâslit cu canotca și de SUP (Stand Up Paddling), sesiuni de Yoga & fitness Sup, vizionări de filme și/sau dezbateri despre ecoturism și turism lent, concerte și alte activități, care au loc pe mal, pe apă sau pe scena plutitoare instalată lângă Podul Unirii. Mai mult decât a-tât, vor putea fi închiriate canotci și plăci de SUP pentru plimbări în zona dintre Podul Unirii și Bibliotecă.

De marți până duminica, de la 8 dimineața la 9 seara, de acum până în octombrie, va fi redată această porțiune de Dâmbovița și malurile ei orașului, într-o încercare de recuperare a unui spațiu public care, pe nedrept, și-a pierdut identitatea și frumusețea.

Seara de deschidere a oferit demonstrații de vâslit cu canotcile și cu plăcile SUP și s-a încheiat cu concertul MARA & Kult Studio de Romanian soulfull-funk nu jazz, pe o scena plutitoare.

Academia Rowmania este un proiect de parteneriat între Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi SupAcademy România, realizat în cadrul activităților de informare și educare cu privire la ecoturism, și de promovare a României ecoturistice. (foto: Agerpres)

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life