750 kg de deșeuri de baterii colectate în cadrul proiectului „Și cei mici fac fapte mari!“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

750 kg de deșeuri de baterii colectate în cadrul proiectului „Și cei mici fac fapte mari!“

31 July 2014 - 11:21 AM Eco-life

Cei mici fac fapte mariCea de-a doua ediţie a campaniei de educaţie ecologică „Şi cei mici fac fapte mari!“, organizată de ECOTIC BAT în perioada 5 mai - 13 iunie 2014, s-a încheiat cu rezultate care au depășit așteptările organizatorilor: peste 150 de grădinițe în-scrise, 750 kg de deșeuri de baterii și acumulatori portabili (DBA) colectate, iar un număr de peste 7.000 de preșcolari au beneficiat de ore eco-educative. O premieră în acest tip de demers ecologic a fost crearea primei animații destinată copiilor, care explică pe înțelesul acestora motivele pentru care este bine și corect să colectăm selectiv deșeurile de baterii și acumulatori portabili.

Pentru a susține orele de eco educație, ECOTIC BAT a oferit celor peste 150 de grădiniţe broşuri, prin intermediul cărora micuții să poată asimila foarte ușor informațiile legate de colectarea selectivă a DBA. În același timp, au fost distribuite și pliante în care au fost explicate părinților beneficiile colectării selective a DBA, dar şi a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

ECOTIC BAT a pus gratuit la dispoziția tuturor grădinițelor implicate în proiect, recipiente destinate colectării selective DBA. Primele trei grădiniţe care au colectat cele mai mari cantități DBA, au fost premiate cu bilete la teatru de păpuşi oferite copiilor şi cadrelor didactice care îi vor însoţi.

Acestea sunt: Grădința „Surorile Providenţei“ din Iași - 47 kg DBA, Grădința „Kidsgreencenter“ din Timişoara - 24,7 kg DBA, Grădința ,,Paradisul Copiilor“ din București - 20 kg DBA. „Atât noi, educatorii, cât și copii din grădiniță vă mulțumim căci ne-ați oferit oportunitatea de aduce educația ecologică mai aproape de fiecare din noi“, a declarat Aura Mihai, educator în cadrul Grădiniței „Paradisul Copiilor“.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life