Campania „Baterel și Lumea Non-E“, la finalul celei de-a treia ediții - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Campania „Baterel și Lumea Non-E“, la finalul celei de-a treia ediții

31 July 2014 - 01:22 PM Eco-life

Asociaţia Environ a organizat în data de 17 iunie 2014 Gala de Premiere a câştigătorilor celei de-a treia ediţii a campaniei de conştientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă „Baterel şi Lumea Non-E“, la care au participat peste 250 de copii, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice. Evenimentul a avut loc în sala de teatru a International School of Bucharest.

Reprezentanții Ministerului Educației, ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, dar și cei ai Ambasadei Republicii Federale Germania au participat la festivitatea de premiere a celor mai creativi elevi, alături de cei mai implicați profesori și cele mai active școli în campania de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și de baterii.

Moment artistic

Ministrul Mediului, Attila Korodi nu a putut onora invitația la eveniment din cauza programului încărcat, însă a transmis un mesaj înregistrat pentru toți cei prezenți la Gală, prin care i-a felicitat pentru reușite și i-a încurajat să continue pe un trend ascendent în direcția formării unui comportament eco-responsabil.

Membrii formației Voltaj, cunoscuți pentru implicarea în proiectele de protejare a mediului înconjurător și totodată susținători activi ai proiectului „Baterel și Lumea NON-E“, alături de arbitrul internațional FIFA, Marius Avram au fost doar câțiva dintre cei care au înmânat premiile celor peste 20 de câștigători și i-au felicitat personal pentru rezultatele deosebite. Elevii au primit camere foto, music playere, laptopuri și tablete, iar școlile premiante au fost dotate cu videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Au apărut luptătorii

Campania „Baterel și Lumea Non-E“ a debutat în anul școlar 2011-2012 și se desfășoară în prezent în peste 650 de școli și licee din 40 de județe, având un bilanț interesant: un total de peste 30 tone de deșeuri electrice și baterii colectate, peste 1000 de eseuri primite și peste 100 de proiecte. Proiectul are drept obiective principale stimularea colectării selective a deșeurilor de baterii și echipamente electrice și electronice, dar mai ales implementarea unui sistem eficient de educare și informare a elevilor din toate ciclurile de învățământ asupra modalităților corecte de colectare a deșeurilor reciclabile.

Noutatea proiectului naţional constă în includerea elevilor aparţinând tuturor nivelurilor de educaţie, de la clasa I-a la clasa a XII-a. Pentru a reuşi construirea unei comunicări facile şi eficiente cu fiecare dintre aceste categorii de vârstă, campania a fost concepută ca o competiţie pentru fiecare palier de vârstă, respectiv pentru ciclul primar, gimnanzial şi liceal.

Câştigătorii sunt premiaţi

Competiţia s-a axat pe trei direcţii convergente: un concurs de eseuri între elevii din aceeaşi categorie de vârstă, un concurs de proiecte de colectare selectivă şi implementare a acestora la nivelul şcolii sau al comunităţii, respectiv un concurs de colectare de deşeuri de electronice şi baterii uzate, derulat între şcolile participante.

Formaţia Voltaj a sprijinit din nou campania

„Baterel și Lumea Non-E“ este o campanie inițiată de Asociația Environ în parteneriat cu Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), sub Înaltul Patronaj al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice şi al Ministerului Educației Naționale, beneficiind totodată de susținerea Primăriei Municipiului București și a Gărzii Naționale de Mediu.

 ecologicAlte articole in rubrica Eco-life