Proiectul „CARAVANA ECOTIC" LIFE +“ a primit aprobarea co-finanţării din partea Comisiei Europene - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Proiectul „CARAVANA ECOTIC" LIFE +“ a primit aprobarea co-finanţării din partea Comisiei Europene

10 September 2014 - 12:41 PM Eco-life

În luna iunie a acestui an, ECOTIC a primit din partea Comisiei Europene aprobarea co-finanțării prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene a proiectului pentru conștientizarea populației privind reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Proiectul se va desfășura în perioada octombrie 2014 - iunie 2016, sub denumirea „CARAVANA ECOTIC LIFE+“.

Elementul central al Caravanei va fi o expoziție mobilă în care vor fi expuse diferite tipuri de echipamente electrice și electronice descompuse, evidențiindu-se în scop educativ componentele acestor deșeuri.

LIFEExplicațiile, filmele și jocurile care se vor regăsi în această caravana vor avea ca scop educativ determinarea celor care vor vizita muzeul să acționeze corect în ceea ce privește reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, punând accent pe beneficiile reciclării, dar și efectele negative ale substanțelor periculoase conținute în DEEE.

„CARAVANA ECOTIC LIFE+“ va implica activ cel puţin 150 de școli din întreaga țară în acest program prin desfășurarea unor ore de ecoeducație, concursuri pe teme ecologice, precum și prin colectarea efectivă a acestor tipuri de deșeuri.

De asemenea, caravana va avea un itinerariu care va cuprinde 30 de piețe publice din țară, unde publicul larg va fi invitat să pășească în interiorul caravanei și să facă cunoștință cu universul reciclării deșeurilor de echipamentele electrice și electronice.

Pe lângă elevi, profesori și publicul larg, un alt segment de public vizat de a-cest proiect de anvergură este reprezentat de autoritățile locale.

Zece seminarii vor fi organizate în zece centre din țară, unde, alături de autori-tățile locale se vor dezbate aspecte legislative, precum și problemele cu care România se confruntă în ceea ce privește rata de colectare și cea de conștientizare a pe-riculozității DEEE la nivel național.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life