Privește partea p+zitivă: reciclarea bateriilor are doar avantaje! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Privește partea p+zitivă: reciclarea bateriilor are doar avantaje!

10 September 2014 - 03:26 PM Eco-life

Priveşte partea pozitivăÎn perioada 1 august - 31 decembrie 2014, toți cei care conștientizează efectele pozitive pe care le produce reciclarea bateriilor uzate și se înscriu în concurs, pot câștiga premii atractive. Mecanismul de desfășurare al campaniei presupune colectarea a 50 sau 100 baterii portabile uzate și predarea lor către un punct de colectare SNRB.

Recuperarea materialelor valoroase precum cobalt, nichel, argint și chiar aur, economisirea consumului de energie, limitarea exploatării resurselor naturale și evitarea poluării mediului înconjurător, precum și diminuarea efectelor nocive asupra sănătății umane, constituie argumente solide în favoarea reciclării bateriilor uzate. În vederea stimulării colectării selective a deșeurilor de baterii portabile și generarea unui comportament responsabil față de mediu, Asociaţia Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat campania de colectare a bateriilor portabile uzate, „Privește partea p+zitivă!“.

În perioada 1 august - 31 decembrie 2014, toți cei care conștientizează efectele pozitive pe care le produce reciclarea bateriilor uzate și se înscriu în concurs, pot câștiga premii atractive. Mecanismul de desfășurare a campaniei presupune colectarea a 50 sau 100 baterii portabile uzate și predarea lor către un punct de colectare SNRB. La sfârșitul fiecărei luni au loc două trageri la sorți, astfel: participanții care au trimis 50 de baterii portabile pot câștiga un smartphone, iar cei care au colectat 100 de baterii pot câștiga o tabletă. La sfârșitul campaniei, toate formularele de participare necâștigătoare vor intra în tragerea la sorți pentru marele premiu, un scuter.

Aşadar, cu cât mai multe baterii trimise, cu atât mai multe șanse de câștig! Regulamentul oficial al campaniei, dar și alte informații referitoare la concurs, sunt disponibile pe pagina oficială www.snrb.org și pe pagina de facebook, www.facebook.com/ ASNRB.

Organizarea campaniei „Privește partea p+zitivă!“ face parte din strategia Asociației Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) de a contribui proactiv la transformarea României într-o veritabilă „Societate a Reciclării“ și crearea unui economii verzi, eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor, în conformitate cu obiectivele stabilite de Comisia Europeană. Dezvoltarea unei infrastructuri de colectare a bateriilor, coroborată cu acțiuni de informare a populației și campanii de stimulare care au drept obiectiv crearea unei obișnuințe de colectare selectivă, reprezintă pașii care trebuie urmați în vederea alinierii României la standardele europene referitoare la managementul integrat al deșeurilor, facilitând totodată atingerea țintelor de colectare și reciclare stabilite prin Directiva 2006/66/EC.

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor este o structură de management al responsabilității extinse a producătorilor de baterii și acumulatori și membru fondator EUCOBAT - organizație pan-europeană a sistemelor colective de gestionare a deșeurilor de baterii.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life