WWF ROMÂNIA: Expoziţie de fotografii realizate în Delta Dunării - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

WWF ROMÂNIA: Expoziţie de fotografii realizate în Delta Dunării

11 October 2014 - 02:07 PM Eco-life

Expoziţie de fotografii realizate în Delta DunăriiPatru zeci de fotografii realizate de profesioniști în Delta Dunării au fost reunite într-o expoziție a WWF România. Prin această acțiune organizația încearcă să prezinte o altă imagine a Deltei Dunării, un tărâm sălbatic, prea puțin cunoscut.

Organizația World Wilde Found România a înaugurat în Delta Dunării o expoziție de fotografii realizate în cadrul inițiativei „Rewilding Europe“, cu ajutorul căreia WWF încearcă să contribuie direct la conservarea naturii și a vieții sălbatice la nivel european.

Expoziția foto a avut vernisajul în luna iunie a.c., în cadrul festivalului Pelicam, la Tulcea. După o vizită la Miercurea Ciuc, la sugestia ministrului Attila Korodi,  aceasta a ajuns din nou la Tulcea, la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, iar în perioada 29-31 august a.c. a fost la RowmaniaFest.

Denumită  „Delta Dunării, perspective noi“, expoziția conține 40 de cadre fotografice realizate Staffan Widstrand, Magnus Lundgren, Florian Möllers și Cristian Mititelu-Răileanu.

Staffan Widstrand, fotograf profesionist și director de Marketing și Comunicare al inițiativei Rewilding Europe s-a arătat încântat de Delta Dunării. „Valorile naturale ale Deltei Dunării au fost pentru mult timp subestimate și sunt utilizate prea puțin. În ciuda faptului că Delta este una dintre cele mai extraordinare atracții naturale ale continentului nostru, foarte puțini au fost vreodată acolo! Ca fotograf, vreau să fiu unul dintre cei care spune lumii poveștile din Deltă“, a spus Staffan Widstrand.

Pentru Cristian Mititelu-Răileanu, coordonator local al proiectului în Delta Dunării, pasiunea pentru fotografie completează activitatea din teren, el urmărind îndeaproape evoluția familiilor de castori din Delta Dunării. „Primele clipuri video au fost obținute în urma acțiunii de monitorizare începute în aprilie a.c. în complexul lacustru Somova - Parcheș. E mi- nunat să îi observăm în realitate, la scurt timp după ce am reușit să îi vedem, pentru prima oară, filmați de camerele infraroșu. Să-i vezi apoi cum s-au adaptat, pentru că nivelul apei a crescut mult de la filmare, să vezi câți locatari clandestini are cuibul castorilor, de la șerpi, la păsări, e un lucru extraordinar, dovadă a impactului pozitiv pe care îl au asupra biodiversității“, a adăugat Cristian Mititelu-Răileanu.

În urma misiunii subacvatice din 2013, fotograful Magnus Lundgren declara: „După mii de scufundări peste tot în lume, când am intrat în Delta Dunării a fost ca și când aș fi pătruns în o cu totul altă lume. Ca să fiu sincer, am rămas foarte impresionat. Varietatea atât de mare a habitatelor, toate în diferite forme de consolidare și vegetația subacvatică creau niște peisaje de vis pe care nu le-am mai văzut niciodată“, a spus fotograful suedez.

Biologul Florian Möllers este specializat în reportaje în care documentează relația de multe ori ambiguă dintre om și natură. Munca sa a fost recompensată în competiții internaționale, cum ar fi WPY, distincție pe care a obținut-o de mai multe ori. Florian este membru al ILCP și din 2007 este directorul de comunicare al Wild Wonders of Europe.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life