Încep înscrierile pentru cea de-a şasea ediţie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Încep înscrierile pentru cea de-a şasea ediţie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!

13 November 2014 - 04:14 PM Eco-life

Gala Premiilor Pentru Un Mediu CuratECOTIC, Alucro, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România și Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, anunță startul în cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsă în acest an la cea de-a șasea ediție, reprezintă o formă de recunoaștere și de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază în fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii, instituții publice, instituții de învățământ și organizații nonguvernamentale.

Începând cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureați atât din mediul de afaceri - Rompetrol, Vodafone România, Siemens România -, din cadrul instituțiilor de învățământ, unități militare, dar și ONG-uri de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, România și Salvați Dunărea și Delta. Orice entitate juridică din România are posibilitatea de a face parte dintre laureații Galei, condiția fiind aceea ca proiectul desfășurat să vizeze protecția mediului, conservarea resurselor planetei și prevenirea risipei acestora.

Ediția din acest an se desfășoară pe platforma online dedicată Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, http://www.galapremiilorpentrumediu.eu. Proiectele vor fi înscrise prin completarea formularului disponibil pe http://www.galapremiilorpentrumediu.eu/inscriere-proiect. Formularul include descrierea proiectului dedicat spre exemplu colectării selective, reciclării deșeurilor, ecologizării unor areale, conservării resurselor planetei și prevenirea risipei acestora, dar și date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru înscrierea în Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Proiectele de mediu și CSR vor fi înscrise în funcție de tipologia organizatorului: companii, instituții publice, instituții de învățământ și organizații nonguvernamentale.  Înscrierile se fac în perioada 01 octombrie - 30 noiembrie 2014.

Organizatorii doresc și în acest an să evidențieze noi inițiative, proiecte și experiențe relevante în domeniul protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirea risipei acestora, dezvoltate de companii, instituții de învățământ, instituții publice și organizații non-guvernamentale. Popularizarea acestor practici aduce mai aproape de fiecare dintre noi contribuția celor implicați activ la consolidarea unei atitudini responsabile față de valorile mediului în care trăim, acestea fiind exemple de urmat pe viitor.

Calendarul de desfășurare al Galei este următorul:

• Înscrierile în concurs se vor face până pe data de 30 noiembrie 2014;

• Jurizarea proiectelor înscrise pe fiecare categorie în parte se va face în perioada 02 - 09 decembrie 2014, urmând ca în data de 11 decembrie să fie anunțați public câștigătorii celei de-a șasea ediții a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, premierea având loc în cadrul unei gale festive.

Juriul care va desemna câștigătorii acestei ediții este alcătuit din reprezentanți ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, ai Asociației ECO- TIC, ai Asociației Alucro, Hotnews. ro, precum și două persoane publice. Numele persoanelor care fac parte din juriu vor fi anunțate în perioada 02 - 09 decembrie 2014.

Premiile acordate câștigătorilor constau în echipamente electronice noi.

Mai multe detalii cât și regulamentul concursului îl găsiți accesând http://www.galapremiilorpentrumediu.eu,  http://www.ecotic.ro, www.alucro.ro și http://everycancounts.ro.    ecologicAlte articole in rubrica Eco-life