Platforma Şcoli Verzi, un instrument modern destinat educaţiei ecologice în şcoli - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Platforma Şcoli Verzi, un instrument modern destinat educaţiei ecologice în şcoli

20 December 2014 - 03:20 PM Eco-life

Şcoli VerziAsociaţia Greenitiative, în parteneriat cu WWF România şi Viitor-Plus - Asociaţia pentru dezvoltare durabilă - au lansat la sfârşitul lunii octombrie, la Biblioteca Naţională a României, Platforma Şcoli Verzi, un instrument modern destinat educaţiei ecologice în şcoli, Proiectul se adresează profesorilor de gimnaziu interesaţi să introducă în curriculum, la decizia şcolii, un curs opţional de educaţie de mediu, începând cu anul şcolar 2015-2016.

Prezent la eveniment ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a felicitat organizaţiile implicate în lansarea proiectului, apreciind că astfel de programe trebuie să fie multiplicate la nivel local.

„Iniţiativa despre care vorbim astăzi şi pe care o lansaţi este instrumentul de bază al unei dezvoltări normale într-o societate şi astfel de instrumente trebuie să se multiplice, să fie cât mai multe la nivel local. (...) Ceea ce faceţi astăzi prin acest program educaţional înseamnă o completare extraordinară a unor iniţiative locale sau naţionale de a investi în mediu“, a declarat ministrul în conferinţa de pre-să susţinută la sediul Bibliotecii Naţionale.

Coordonatorul din cadrul organizaţiei WWF România, Cătălina Murariu, a spus că prin proiect se doreşte atingerea a trei obiective: dezvoltarea unei formule de educaţie de mediu experienţială pentru ciclul gimnazial; crearea şi operaţionalizarea unei platforme-suport cu componentă on-line şi sprijin comunitar local pentru şcolile care implementează formula de educaţie de mediu dezvoltată în cadrul programului; instituţionalizarea formulei de educaţie de mediu.

„Ne-am dorit să propunem un pachet educaţional cât mai aplicat, cât mai actual, care să îi stimuleze pe elevi să gândească pe cont propriu alegerile pe care le fac zi de zi“, a afirmat Cătălina Murariu.

AgerpresAlte articole in rubrica Eco-life