CCR România implementează două proiecte în grădinițele, școlile și liceele din județul Satu Mare - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

CCR România implementează două proiecte în grădinițele, școlile și liceele din județul Satu Mare

21 December 2014 - 12:41 PM Eco-life

CCR România și Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare (APM) au relansat, în a doua jumătate a lunii octombrie, „Ne jucăm și reciclăm“ și „Viață pentru mediu, viață pentru om“, programe care se vor desfășura în anul scolar 2014 - 2015 în instituțiile de învățământ din județul Satu Mare.

Lansarea a avut loc în prezența reprezentanților organizatorilor, CCR România și APM Satu Mare, și a reprezentanților colaboratorilor, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Satu Mare, SC Alpin SRL și Clubul Lions, inclusiv a unui reprezentant de educație ecologică din cadrul APM Satu Mare și a cadrelor didactice din cele 13 școli cu statut de eco-școală, premiate de-a lungul anilor în cadrul celor două programe.

CCR RomâniaConcursul „Ne jucăm și reciclăm“ se adresează preșcolarilor și se va desfășura pe parcursul acestui an școlar în grădinițe. Scopul programului este să informeze și să educe beneficiarii și, în același timp, să crească gradul de conștientizare privind necesitatea colectării selective a deșeurilor reciclabile, de tipul bateriilor și acumulatorilor portabili.

Ca să ia parte la concursul „Ne jucăm și reciclăm“, preșcolarii vor fi motivați de către educatoare prin diverse activități educative. De asemenea, programul va include o nouă componentă și anume: instalarea unui leagăn pentru preșcolari care produce curent electric, în Grădina Romei din Satu Mare.

La final, câştigătorii concursului vor fi premiați în cadrul unui spectacol la Tabăra Ecologică de la Târna Mare.

În instituțiile de învățământ cu cicluri gimnaziale și de liceu se va desfășura pe toată perioada anului școlar 2014 - 2015 cea de-a X-a și ultima ediție a proiectului „Viață pentru mediu, viață pentru om“.

Programul urmărește să educe elevii prin promovarea necesității colectării selective a deșeurilor reciclabile de tipul: baterii și acumulatorilor portabili, dar și a hârtiei, plasticului și sticlei.

Școala care va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri va beneficia de un parc de 20 de biciclete. De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care vor prezenta cele mai eficiente rezultate din cadrul celor zece ani de zile de desfășurare a programului „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om“.

Înscrierile instituțiilor de învățământ în cadrul programelor „Ne jucăm și reciclăm“ și „Viață pentru mediu, viață pentru om“ au fost depuse până în data de 3 noiembrie 2014 la ISJ Satu Mare.

De-a lungul implementării celor două programe, componenta de colectare este asigurată de către CCR România, care oferă servicii de gestionare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, dar şi a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Mai multe detalii pe www.relectra.ro și www.rebat.ro.    ecologicAlte articole in rubrica Eco-life