O nouă ediţie ECOlimpiada elevilor: 9.000 de elevi din 28 de județe - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

O nouă ediţie ECOlimpiada elevilor: 9.000 de elevi din 28 de județe

05 February 2015 - 01:17 PM Eco-life

ECOlimpiada elevilorPentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale aduce proiectul educațional ECOlimpiada elevilor în școlile din România, unde 8.929 de elevi și 351 de cadre didactice s-au înscris în competiția ecologică și au solicitat auxiliarul curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”.

Manualul educațional este oferit gratuit de către inițiatorii proiectului, Eco-Rom Ambalaje și Ministerul Educației Naționale, în toate cele peste 159 de școli înscrise în program, cu scopul de a întâmpina elevii cu noi informații esențiale privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Astfel, prima etapă a programului ECOlimpiada elevilor are caracter didactic și propune o serie de lecții educative despre protecția mediului înconjurător - în timp ce, în a doua etapă, participanții își evaluează cunoștințele într-un concurs de lucrări scrise.

„Competiția îi determină pe copii să aibă rezultate cât mai bune și, în același timp, dinamizează și simplifică procesul de învățare. Astfel, am creat un program educațional complex, un fel de olimpiadă națională pe teme de reciclare a ambalajelor, care urmărește să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale. Le dorim mult succes participanților de anul acesta“, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Prima fază a programului se desfășoară în perioada 19 ianuarie - 21 martie 2015, când toți cei 8.929 de participanți vor parcurge, sub îndrumarea cadrelor didactice, manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele“ și vor realiza câte o compunere cu principalele învăță-turi deprinse din auxiliar.

Aceste compuneri vor fi notate de către învățătorii de la clasă, care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiției, înregistrând-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentații Eco-Rom Ambalaje și ai Ministerului Educației Naționale va realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei pro- puse. Totodată, compunerile pot fi evaluate și prin vot unic, în perioada 20 aprilie - 10 mai 2015.

La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

Despre ECOlimpiada elevilor

Programul educațional ECOlimpiada elevilor se desfășoară la nivel național încă din 2012 și își propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și cu cel de reciclare.

Datorită performanțelor foarte bune înregistrate în primele două ediții, unde aproximativ 33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice din 58 de orașe au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada elevilor, programul continuă și anul acesta, fiind extins în alte 29 de noi localități din România.

Pentru mai multe detalii vă învităm să consultați regulamentul concursului aici: http://www.colecteazaselectiv.ro/regulamentul-concursului-ecolimpiada-elevilor/.

Despre Eco-Rom Ambalaje

La un deceniu de la apariția primelor angajamente naționale de reciclare, Eco-Rom Ambalaje, cea mai importantă organizație de preluare de la agenţii economici a obligațiilor de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a contribuit la reciclarea, în cei 10 ani de activitate, a 2,6 de milioane de tone de deșeuri de ambalaje.

Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje care vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia și care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life