Eco-X a premiat copiii și școlile din Vrancea - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Eco-X a premiat copiii și școlile din Vrancea

13 February 2015 - 02:45 PM Eco-life

Premierea câştigătorilorÎn Vrancea, în luna decembrie a anului trecut, singura organizație de preluare de responsabilități din domeniul ambalajelor care își are sediul social în acest județ, societatea Eco-X a organizat și finanțat un eveniment special pentru copii. Aceștia au primit de la organizator premii în bani, rechizite și dulciuri și au fost implicați în concursuri educative și distractive.

Evenimentul educațional „Pentru un viitor mai curat împreună cu noi!“ a fost organizat de societatea Eco-X în parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Vrancea, Comisariatul județean Vrancea al Gărzii Naționale de Mediu, operatorul de salubritate SC Ecosistem SRL, SC Dramar Deratizări SRL, Asociația Green Impact, Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu și Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul „Pentru un viitor mai curat împreună cu noi!“ s-a adresat tuturor elevilor claselor V-XII şi cadrelor didactice din sistemul de învățământ școlar din județul Vrancea.

Referitor la acest eveniment, Vali Gheorghița, directorul general al societății Eco-X, ne-a declarat: „Scopul proiectului a fost acela de a sădi în spiritul fiecărui elev dorința de a apăra mediul înconjurător împotriva poluării, de a forma cetăţeni responsabili care participă activ la menținerea unui mediu curat și sănătos pentru toți. Încercăm pe de o parte să stimulăm potențialul artistic și creativ al copiilor și pe de altă parte să-i implicăm direct în acțiunea de precolectare selectivă a deșeurilor la nivelul unor unități de învățământ din județul Vrancea“.

Proiectul lansat de Eco-X a fost structurat pe do-uă paliere, un concurs de creație și altul de colectare.

În concursul de creație au fost două secțiuni, Secțiunea Bradul Eco de Crăciun și Secțiunea de Fotografie.

Afişul manifestăriiBradul Eco de Crăciun

Prima a fost „Bradul ECO de Crăciun“, secțiune unde premiul întâi în valoare de 300 de lei, a fost câștigat de un colectiv de elevi din clasa 10 A de la Liceul Tehnologic Eremia Grigorecu din orașul Mărășești coordonat de profesoarele Munteanu Maria și Anghel Lavinia.

Locul al doilea, în valoare de 200 de lei a fost câștigat de 16 copii de la Centrul de Educație Incluzivă Elena Doamna din Focşani, coordonaţi de profesoarele Ciobanu Florica și Ghiorghița Nicoleta.

Premiul pentru locul al treilea, 150 lei, a revenit unui grup de elevi de la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Focșani coordonat de profesoarele Petrea Manuela, Holbea Adriana și Cojocaru Ioana.

Premiul de originalitate în valoare de 150 de lei a fost câștigat de elevii de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Foc- șani, coordonaţi de profesoara Arghirescu Gabriela.

La această secțiune s-a acordat și un premiu special în valoare de 250 lei elevilor de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focșani, grup coordonat de profesoarele Gurgu Marilena, Seceleanu Alina și Gheorghiță Cristina.

Mențiuni au fost acordate elevilor de la Colegiul Economic „Mihail Kogalniceanu“, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“, Colegiul Național Al. Ioan Cuza, Clubul copiilor Odobești și Liceul Tehnologic Irimia Grigorescu.

În afară de premii în bani, toți copiii au primit diplome, dulciuri, rechizite şi diverse materiale promoţionale.

Secțiunea fotografie „Așa Da!/Așa Nu!“

A doua secțiune a concursului de creație este cea de fotografie. Titlul concursului este „Colectarea deșeurilor - Așa Da!/Așa Nu!“

Vor intra în concurs fotografii surprinse din realitatea cotidiană a județului Vrancea și nu numai, care să reflecte modalitatea de colectare sau nu a deșeurilor.

Fotografiile la care se vor adăuga date referitoare la data, locația unde s-au realizat și datele elevului vor fi trimise în format electronic la adresa elenamatache@ecox.ro. Fiecare elev poate trimite maxim trei colaje de fotografii, fiecare colaj fiind format din două imagini, una numită Așa Da! și alta Așa Nu!

Termenul limită pentru primirea fotografiilor este 30 martie 2015, iar premiile vor fi individuale. Premiile acordate câştigătorilor sunt: locul întâi - 250 de lei, locul doi - 150 de lei și locul trei - 100 de lei. Cele mai reprezentative și cele mai originale fotografii vor fi răsplătite cu publicarea și în revista de mediu ecologic.

Deţinătorii diplomelor

Concursul de colectare

Concursul de colectare a deșeurilor reciclabile se adresează școlilor și constă în colectarea separată a deșeurilor de hârtie, carton, PET, plastic, aluminiu și sticlă, deșeuri care vor fi colectate în recipienții puși la dispoziție de operatorul de salubritate.

Pentru a intra în concurs fiecare școală trebuie să colecteze separat cantitatea minimă de: 400 kg/şcoală pentru a se califica pentru Locul III, 550 kg/școală pentru a se califica pentru Locul II, 750 kg/școală pentru a se califica pentru Locul I.

Perioada în care se desfășoară concursul, perioadă în care se ridică și deșeurile colectate este 20.04.2015-24.04.2015.

Premiile acordate școlilor în concursul de colectare a deșeurilor sunt următoarele: Locul I: o tablă magnetică Smart, Locul II: un flip-chart și Locul III: un ecran de proiecţie.

Se vor acorda trei premii pentru profesorii coordonatori, pentru performanțele obținute în cadrul proiectului, constând în seturi de birou sau tablete, iar elevii vor primi premii surpriză.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life