MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează a zecea ediție a programului „Spații Verzi“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează a zecea ediție a programului „Spații Verzi“

13 February 2015 - 02:58 PM Eco-life

Spaţiu verde amenajatMOL România și Fundația pentru Parteneriat au lansat cea de-a zecea ediție a programului „Spații Verzi“, cea mai veche platformă de responsabilitate socială a MOL România, invitând organizațiile neguvernamentale să depună propunerile de proiecte în domeniul protecției mediului.

Compania va acorda în cadrul ediției 2015 a programului finanțări în valoare de 150.000 euro în cadrul celor două componente ale programului: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale protejate.

„Echipa MOL România consideră că mediul înconjurător reprezintă una dintre cele mai de preț moșteniri pe care le lăsăm copiilor noștri, generațiilor viitoare. În ultimii nouă ani s-au alăturat eforturilor noastre peste 150.000 de voluntari, care ne împărtășesc dorința de a acționa astăzi pentru a asigura un viitor verde în orașe și arii naturale protejate. Cred că aceste comunităţi de voluntari reprezintă cel mai important rezultat al angajamentului nostru față de mediul înconjurător“, a declarat Kinga Daradics, Chairman & CEO MOL România.

Organizațiile neguvernamentale pot trimite propunerile de proiecte până la data de 18 februarie 2015. Acestea vor fi evaluate de către un juriu de specialitate. Câștigătorii vor fi anunţaţi până la sfârșitul lunii martie.

Suma maximă care poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei. Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

„Parteneriatul dintre MOL România și Fundația pentru Parteneriat este probabil unul dintre cele mai durabile de pe paleta CSR-ului din România. Am depășit zece ani de cooperare și mergem înainte în continuare cu această colaborare fructuoasă concretizată în programul «Spații Verzi». Această conlucrare longevivă demonstrează că parteneriatul este clădit pe baze solide cum ar fi respectul, încrederea și înțelegerea reciprocă a valorilor și obiectivelor organizaționale. Astfel programul nostru comun produce an de an beneficii atât la nivelul organizaților noastre, cât și la nivelul societății“, a declarat László Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat.

Continuând tradiția edițiilor precedente, vor fi acordate finanțări pentru următoarele tipuri de activități:

• crearea unor spații verzi urbane sau reabilitarea acestora prin metode ecologice;

• educaţie ecologică non-formală în rândul tinerilor şi a comunităţilor locale;

• organizarea taberelor Junior Ranger;

• activități organizate cu ocazia Zilei Ariei Protejate sau a altor zile mondiale ca Ziua Pământului sau Ziua Biodiversității;

• înființarea sau amenajarea centrelor de vizitare a ariilor protejate;

• crearea și amenajarea unor poteci tematice în scop educaţional.

În cadrul programului „Spații Verzi“ este încurajată abordarea creativă a activităților din domeniul protecției mediului în vederea implicării comunităților locale. Cei interesați vor găsi manuale educative cu idei pentru realizarea activităților ecologice pe pagina web a programului și a Fundației pentru Parteneriat.

 ecologicAlte articole in rubrica Eco-life