CCR România a premiat participanţii programelor „Ne jucăm şi reciclăm“ şi „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

CCR România a premiat participanţii programelor „Ne jucăm şi reciclăm“ şi „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om“

13 February 2015 - 03:18 PM Eco-life

"Copacul vieţii", menţiune acordată Colegiului Naţional "Ioan Slavici"CCR România și Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare (APM) au organizat în luna decembrie primele acțiuni din cadrul programelor de educație ecologică „Ne jucăm și reciclăm“ și „Viață pentru mediu, viață pentru om“, programe realizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Satu Mare, SC Alpin SRL și Clubul Lions.

Programele se desfășoară în perioada anului scolar 2014 - 2015 în instituțiile de învățământ din județul Satu Mare. La ediția aniversară a programului „Viață pentru mediu, viață pentru om“ s-au înscris 35 de instituții de învățământ - opt licee și 27 de școli gimnaziale. Prima acțiune din cadrul programului s-a desfășurat în luna decembrie la Muzeul Județean Satu Mare, având ca scop realizarea unei evaluări despre schimbările generate de program de-a lungul celor zece ediții, în rândul elevilor și a comunității.

Pentru acest eveniment instituțiile de învățământ participante au realizat câte o mascotă, din deșeuri de baterii, care au fost expuse în cadrul expoziției dedicate de la Muzeul Județean Satu Mare. Primele patru instituții, ale căror mascote au fost votate pe locurile fruntașe, au fost premiate cu echipamente sportive: locul I a revenit Liceului Teologic „Ham Janos“ pentru mascota care reprezintă „Turnul Pompierilor“, locul al II-lea Liceului Reformat pentru mascota ursului Panda, locul al III-lea a revenit Școlii Gimnaziale Berveni pentru pușculița cu mesaj sugestiv, iar mențiunea a fost acordată Colegiului Național "Ioan Slavici" pentru mascota care reprezintă Copacul vieții.

Locul I: „Turnul Pompierilor“, Liceul Teologic „Ham Janos“Programul “Ne jucăm și reciclăm”, dedicat preșcolarilor din județul Satu Mare, a atras un număr la fel de mare de instituții participante - 35 de grădinițe. Prima acțiune din cadrul acestui program a avut loc în tabăra ecologică de la Tarna Mare, în luna decembrie, fiind dedicată grădinițelor care au colectat cea mai mare cantitate de baterii portabile în perioada 1 noiembrie - 10 decembrie 2014. La acțiune au participat 45 de preșcolari de la Grădinița nr. 11 (28 de kg colectate), Grădinița nr. 6 (27 de kg colectate) şi Grădinița “Dumbrava minunată” (15 kg colectate). În cadrul acțiunii, preșcolarii au participat la un concurs de confecționare ornamente pentru bradul de Crăciun, cele mai reușite fiind premiate de către partenerii programului.

De-a lungul implementării celor două programe, componenta de colectare este asigurată de către CCR România, care oferă servicii de gestionare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, dar şi a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Cele două programe au fost realizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Satu Mare, SC Alpin SRL și Clubul Lions.

Mai multe detalii pe: www.relectra.ro și www.rebat.ro.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life