Start la vânătoare în Delta Dunării - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Start la vânătoare în Delta Dunării

13 March 2015 - 04:57 PM Eco-life

MistreţCetăţenii din localităţile izolate din Delta Dunării au semnalat de mai mulţi ani faptul că şacalii, mistreţii şi vulpile atacă gospodăriile private şi distrug culturile agricole.

Astfel, ARBDD a obţinut, la sfârşitul anului 2014, avizul Academiei Române pentru extracţia a 216 mistreţi, 157 de vulpi, precum şi a 455 de şacali.

Echipe ale Direcţiei Silvice Tulcea şi agenţi ecologici ai ARBDD au început acţiunile de extragere prin vânătoare a exemplarelor din speciile care produc pagube în gospodăriile localnicilor.

„Şacalii şi vulpile vor fi predate Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru prelevarea de probe în vederea efectuării analizelor de rabie, iar capturile de mistreţ vor fi depozitate la societatea Frigorifer SA. După prelevarea probelor pentru analizele de rabie, exemplarele apte de consum vor putea fi valorificate de gestionarul fondurilor cinegetice“, a declarat guvernatorul Rezervaţiei, Lucian Simion. Potrivit acestuia, acţiunile de vânătoare se vor încheia în luna februarie 2015.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life