Un documentar românesc a ajuns în America - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Un documentar românesc a ajuns în America

09 April 2015 - 02:18 PM Eco-life

Cai sălbatici„Cai sălbatici“, documentarul regizorului Dan Curean, a fost proiectat în cadrul celei de-a 23-a ediții a Environmental Film Festival din Washington. Proiecția a avut loc în cadrul unui schimb cultural între România și Statele Unite ale Americii, rezultatul unui parteneriat Pelicam - EFF Washington. Festivalul internațional, care face parte din rețeaua Green Film Network alături de Pelicam, s-a desfășurat în perioada 17 și 29 martie a.c.

Filmul ne poartă prin Delta Dunării, mai exact prin Pădurea Letea, celebră pentru caii sălbăticiţi care se adăpostesc aici. După căderea comunismului și colapsul agriculturii de stat, caii din Deltă au fost eliberați în sălbăticie, unde au început să trăiască în grupuri. Pelicam reuşeşte astfel să pună pe agenda internaţională problemele de mediu din România, dar şi unicitatea patrimoniului natural din ţara noastră.

Pelicam, Festivalul Internaţional de Film despre mediu şi oameni, este organizat de Asociaţia Les Herbes Folles şi este membru Green Film Network din 2013.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Eco-life