De la poveste la faptă, alături de ECOTIC - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

De la poveste la faptă, alături de ECOTIC

10 May 2015 - 01:56 PM Eco-life

Caravana EcoticCaravana ECOTIC a devenit, deja, un proiect de referință în peisajul inițiativelor de educare și colectare DEEE și DBA. Pornit în 2014 și desfășurându-se la nivel național până în 2016, Caravana ECOTIC găzduieşte sub umbrela sa și o serie de acțiuni dedicate exclusiv elevilor din școli, familiilor acestora și comunităților din care fac parte: „Zilele ECO în școala ta“.

Era o zi ca toate celelalte în Școala Mihai Eminescu din Rădăuți. Cel puțin așa credeau elevii care se îndreptau, ca în fiecare dimineață, către intrarea școlii. Fiecare dintre ei intra în clasă știind ceea ce era, nu-i așa, de domeniul evidentului despre propria persoană: era un copil, băiat sau fată, care trăia pe planeta Pământ, care avea părinți - iar rolul acestora era, desigur, acela de a avea grijă de copilul lor. Nici nu mai merită menționat faptul că fiecare copil era sigur, dar absolut sigur, că nu există o altă formă de viață comparabilă cu omul pe planeta noastră.

Și totuși, copilul nostru avea să afle o poveste nouă în ziua aceea. O zi care avea să fie un pic altfel decât celelalte. De ce? Pentru că în ziua aceea, copilul a aflat că Pământul nu e doar al lui; și că Pământul are nevoie de ajutor. În plus, a aflat o istorie care l-a cam intrigat. Ceva despre niște eroi ai planetei noastre, pe nume Ecoterrieni. Niște ființe discrete, dar foarte sensibile, care se nasc la fiecare faptă bună a unui pământean, fie el copil sau adult. Și care dispar atunci când pământenii nu mai au grijă de planeta lor. Copilul nostru a aflat că Ecoterrienii sunt pe cale de dispariție din cauza neglijenței oamenilor.

Caravana Ecotic

Nu știm dacă micul nostru școlar și-a adus aminte sau a citit „Micul prinț“. Dar știm că ceva din el s-a mișcat atunci când a aflat că de el depinde supraviețuirea unui mic Ecoterrian. A deschis ochii larg și a ascultat. A ascultat ce poate face el, cu mâinile lui, ca Pământul să înflorească și Ecoterrienii să se nască. A aflat că poate colecta deșeuri, că le poate recicla. A aflat de ce e bine să facă lucrul acesta și de ce e bine să le vorbească celor din jur despre asta. A aflat că efortul lui, oricât de mic, poate pune în mișcare ceva mult mai mare și mai semnificativ: responsabilitatea de grup.

Așa că azi, micul noștru școlar se poate mândri că el, alături de alți peste 35.000 de copii din școlile din România au ajutat Pământul. Fiecare cu ce a putut, sub îndrumarea echipei ECOTIC și a cadrelor profesorale. Însă ceea ce micii școlari fac azi, mâine va da roade de care ne vom bucura cu toții - oameni și Ecoterrieni.

Natura are nevoie de noi!

www.ecotic.roAlte articole in rubrica Eco-life