ECOTIC BAT se pregătește să lanseze a treia ediție a proiectului „Și cei mici fac fapte mari!“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

ECOTIC BAT se pregătește să lanseze a treia ediție a proiectului „Și cei mici fac fapte mari!“

10 May 2015 - 02:12 PM Eco-life

„Și cei mici fac fapte mari!“După două ediții care au arătat cât de mult loc există în zona de educație ecologică a celor mici, cu o creștere exponențială a numărului grădinițelor și copiilor implicați, ECOTIC BAT se pregătește să lanseze a treia ediție a proiectului „Și cei mici fac fapte mari!“

O construcție serioasă cere timp și pregătire. Când ECOTIC BAT a lansat proiectul pilot „Și cei mici fac fapte mari!“ în noiembrie 2013, se punea fundația unei inițiative care avea să crească minunat, să atingă o mulțime de copii de grădiniță, să atragă atenția părinților acestora și să expună, astfel, un public extrem de important unui mesaj ecologic clar: hai să ne creștem copiii într-o lume în care reciclarea și grija pentru mediu să fie cel mai firesc lucru posibil.

Primele două ediții au servit ca experiențe foarte prețioase de calibrare a eficienței proiectului. Astfel, și în cea de-a treia ediție, echipa ECOTIC BAT va lucra în echipă cu învățătorii, furnizându-le acestora materiale și informații clare și atrăgătoare pentru susține-rea unei lecții „eco“ de 30 de minute. Micuții vor fi încurajați să descopere singuri beneficiile reciclării, ajutați de instrumente inovatoare și foarte potrivite vârstei lor: filmulețe și înscrierea grădiniței lor într-un concurs național. Miza va fi colectarea unei cantități cât mai mari de baterii și acumulatori în recipienții pe care ECOTIC BAT îi va lăsa în fiecare gradiniță care va participa la proiect.

„Și cei mici fac fapte mari!“

Dacă în ediția a doua, „Și cei mici fac fapte mari!“ a vizitat peste 150 de grădinițe din întreaga țară, având un public adorabil de peste 7000 de copii între 3 și 7 ani, în 2015 ECOTIC BAT își propune lărgirea ariei de acțiune. Și când entuziasmul se întâlnește cu experiența și profesionalismul, multe lucruri frumoase se întâmplă. ECOTIC BAT invită alături de echipa de proiect fiecare învățător, părinte sau copil care crede în puterea jocului ca instrument de învățare, în forța celor mici de a forma o nouă generație responsabilă, creativă și conștientă de ceea ce mediul înconjurător reprezintă.

„Reciclarea – Un mod de viață!“, o campanie ECOTIC care a dat roade la Timișoara

Parte dintr-un proiect național, campania „Reciclarea - Un mod de viață“ s-a desfășurat în perioada 19 - 29 martie 2015 în Timișoara. Alături de Retim Ecologic Service, Primăria Timișoara și Agenția pentru Protecția Mediului Timișoara, ECOTIC a reușit colectarea a peste 2000 kg DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

„Reciclarea – Un mod de viață!“

În această perioadă ne-am oprit în Timișoara. La sfârșitul lui martie, la inițiativa ECOTIC, timișorenii au fost informați că pot preda echipamentele electrice și electronice învechite în mai multe puncte de colectare din oraș, dar și la domiciliu. S-a pus la punct un mecanism de încurajare a participării, s-au oferit premii instant și s-a simplificat la maximum contactul publicului cu operatorii de colectare.

Sigur că rezultatul concret - miile de kilograme de deșeuri colectate - este încurajator și ne bucură. Însă și mai încurajator este răspunsul din ce în ce mai prompt și amplu din partea publicului atunci când vine vorba de acțiuni de eco-responsabilitate. Mai este multă treabă de făcut, după cum ne spun oamenii din echipa ECOTIC, și este important ca fiecare acțiune să fie știută, anunțată și continuată. Un exemplu este continuarea acțiunii de la Timișoara de către Retim, care a ales să implementeze un mecanism similar în Moșnița Nouă, pe 18 aprilie a.c.

www.ecotic.roAlte articole in rubrica Eco-life