Peste 3500 de elevi, câștigători în cea de-a patra ediție a campaniei „Baterel și Lumea Non-E“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Peste 3500 de elevi, câștigători în cea de-a patra ediție a campaniei „Baterel și Lumea Non-E“

06 August 2015 - 05:06 PM Eco-life

Câştigătorul îşi prezintă diplomaCampania „Baterel și Lumea Non-E“, un proiect cu tradiție desfășurat de Asociația Environ în peste 700 de unități de învățământ la nivel național, a ajuns la finalul celei de-a patra ediții consecutive. În total, peste 30.000 de elevi din toate ciclurile de învățământ - primar, gimnazial și liceal și peste 2000 de cadre didactice au participat activ în ediția 2014-2015 a campaniei, colectând 30 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice și 7 tone de baterii și acumulatori uzați.

Pe lângă categoriile de concurs deja existente: competiție de desene, eseuri, proiecte pe categorii de vârstă și competiția de colectare deșeuri între școli, ediția cu numărul patru a adus cu sine încă două paliere noi de concurs: reportaje și „Implică-te!“ - o categorie care încurajează activitățile de voluntariat privind prevenția la nivelul comunității.

Eu sunt eroul Baterel!Însă, noutatea absolută a campaniei din acest an a constat în crearea Catalogului Baterel. Pornind de la principiul „orice faptă bună trebuie răsplătită și încurajată“, toți elevii care s-au implicat în campanie, colectând deșeuri electrice și/sau baterii uzate și au acumulat un număr de puncte, indiferent cât de mic, au avut posibilitatea de a alege premii din catalog. În total, peste 3000 de copii au fost premiați cu produsele speciale din Catalogul Baterel: pornind de la rechizite, creioane, caiete, ghiozdane, până la biciclete, role, aparate foto și tablete.

De asemenea, întrucât regulamentul campaniei prevede acordarea a doar trei premii pentru fiecare categorie de concurs (locul I, II și III), toți cei peste 300 de elevi care s-au implicat activ în secțiunile de desene, eseuri și proiecte au fost recompensați pentru efort și încurajați să continue participarea la astfel de inițiative, fiecare primind câte un tricou și o șapcă inscripționate cu eroul lor favorit, Baterel.

Premianții ediției 2014 - 2015 pe componenta de colectare au fost Școala Gimnazială Nr. 56 din București care a colectat peste o tonă de deșeuri de echipamente electrice și electronice și Școala Gimnazială Ion Creangă din Cluj Napoca la categoria deșeuri de baterii și acumulatori, colectând peste 600 de kg, ambele unități de învățământ fiind premiate cu un videoproiector și un ecran de proiecție. La celelalte categorii de concurs, 15 elevi de la grădiniță, școală generală și liceu au fost premiați cu notebook-uri, biciclete, tablete, aparate foto și music playere, iar școlile câștigătoare la secțiunea proiecte au primit câte un videoproiector și un ecran de proiecție, o tabletă și un aparat foto. Lista detaliată a câștigătorilor este disponibilă pe pagina oficială a campaniei, www.baterel. ro.

„Am inițiat acest proiect pornind de la premisa că cei mici sunt mai ușor de modelat și mai receptivi la acest gen de informații și mizăm pe ei nu doar ca viitori adulți resposabili și implicați activ în proiecte de protecția mediului, ci și ca vectori de multiplicare a mesajului ecologic în rândul familiilor și al prietenilor.

Succesul înregistrat în cele patru ediții ale acestei campanii prin care am promovat şi susținut principiile unui comportament responsabil față de mediu în rândul a peste 50.000 de elevi și totodată, bucuria pe care o vedem pe chipurile copiilor când sunt premiați pentru implicarea lor, reprezintă acea forță motrice care ne determină să continuăm proiectul și să îl dezvoltăm, până la stadiul de excelență“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Câştigătorii au fost răsplătiţi

„Baterel și Lumea Non-E“ este o campanie de educație ecologică și conștientizare în ceea ce privește efectul nociv asupra mediului și sănătății umane al deșeurilor în general și al deșeurilor electrice și bateriilor uzate, în mod special. Obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă implicarea elevilor împreună cu profesorii coordonatori în dezvoltarea și implementarea unui program eficient de colectare selectivă în unitățile de învățământ din România. În cadrul campaniei, Asociația Environ a dezvoltat o serie de materiale informative prin intermediul cărora mesajul ecologic este livrat într-o manieră atractivă astfel încât să fie reținut cu ușurință și aplicat în viața cotidiană: carte pentru copii, manual pentru profesori, dar și filmulețe interactive. Alte articole in rubrica Eco-life