Ministerul Mediului și Garda de Mediu Reduc Amprenta De Carbon - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Ministerul Mediului și Garda de Mediu Reduc Amprenta De Carbon

14 September 2015 - 02:27 PM Eco-life

Reprezentanţi ai MMAP şi GNMAsociația Environ a pus la dispoziția Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor şi a Gărzii Naționale de Mediu 20 de biciclete de oraș, acțiunea făcând parte din programul de continuare a campaniei „Redu Amprenta de Carbon - Primii pași în lupta împotriva schimbărilor climatice“.

Marți, 21 iulie 2015, în prezența Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, și a reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, Asociația Environ a pus la dispoziția celor două autorități de resort, spre utilizare gratuită, 20 de biciclete de oraș, acțiunea făcând parte din programul de continuare a campaniei „Redu Amprenta de Carbon - Primii pași în lupta împotriva schimbărilor climatice“, inițiată în 2014 de Asociația Environ și Ambasada Republicii Federale Germania la București, cu sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Bicicletele puse la dispoziție de către Asociația Environ, pentru o perioadă de un de an, vor fi utilizate de către reprezentanții MMAP și cei ai Gărzii de Mediu pentru promovarea mersului pe bicicletă, o modalitate practică de reducere a amprentei de carbon datorită emisiilor scăzute de dioxid de carbon, încurajând astfel, prin puterea exemplului personal, un comportament responsabil față de mediu. Inaugurarea bicicletelor a fost realizată de către angajații Gărzii Naționale de Mediu, care au parcurs un traseu demonstrativ de la sediul din Bd. Unirii până la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, unde au fost întâmpinați de Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

„Schimbările climatice au efecte din ce în ce mai grave asupra noastră și mai ales asupra sănătății umane, iar România a adoptat, încă din 2013, o Strategie Națională de Schimbări Climatice care vizează, printre altele, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și luarea în considerare a priorităților dezvoltării durabile. Utilizarea bicicletelor ca mijloc de deplasare, un obicei foarte răspândit în multe orașe europene, reprezintă o cale simplă și accesibilă pentru cetățeni de a își reduce amprenta de carbon. De aceea, am fost încântați de propunerea Asociației Environ de a utiliza bicicletele şi de a da astfel un exemplu“, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu.

„Prin intermediul proiectului «Redu Amprenta de Carbon», România s-a alăturat Germaniei, Marii Britanii și Franței care au sărbătorit pe 9 septembrie 2014, prima zi de acțiune comună dedicată protecției climei, implicându-se astfel activ în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice. Această inițiativă de a încuraja reprezentanții instituțiilor de mediu din țara noastră să adopte mersul pe bicicletă face parte din angajamentul asumat de Asociația Environ de a continua promovarea mesajului de reducere a amprentei de carbon“, a precizat Andrei Orban, președintele Asociaței Environ.

Biciclete puse la dispoziţie de către Asociaţia Environ


Campania „Redu Amprenta de Carbon - Primii pași în lupta împotriva schimbărilor climatice“ organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania la București, cu sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, este primul proiect comun privind creșterea gradului de conștientizare a populației din România referitor la cauzele schimbărilor climatice, precum și a efectelor dezastruoase pe care le provoacă asupra mediului și omului. Totodată, campania încurajează adoptarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător, astfel încât fiecare cetățean să devină conştient de faptul că propria sa contribuție la reducerea amprentei de carbon rezultate în urma activităților, este primul și cel mai simplu pas de realizat pentru combaterea schimbărilor climatice. Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile pe pagina oficială www.sosclima.ro.      ecologic

Asociația Environ își oferă expertiza pentru monitorizarea trasabilității deșeurilor

Asociația Environ a transmis o scrisoare Direcției de Deșeuri din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu prin care felicită cele două instituții pentru lansarea proiectului  “Creșterea capacității Gărzii Naționale de Mediu de a aplica strategia și legislația Uniunii Europene privind deșeurile periculoase și substanțele chimice”, care are în vedere creșterea capacității instituţiilor din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor de a monitoriza deșeurile periculoase prin realizarea și utilizarea unei aplicații pentru monitorizarea trasabilității acestora.

„Asociația Environ își oferă disponibilitatea de a pune la dispoziția Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor expertiza în domeniu favorizând transferul de informații și know-how astfel încât să conlucrăm la un succes cât mai mare al acestui proiect vital, pentru a implementa cu adevărat principiul „poluatorul plătește” și cel al „răspunderii extinse a producătorului”, elemente cheie pentru atingerea performanțelor României privind ținta de 50% cotă de reciclare stipulată prin Directiva cadru pentru anul 2020. Suntem convinși că odată funcțional acest sistem, toate raportările care astăzi sunt omise în sistemul Eurostat vor fi integrate și automatizate arătând că rata reală de reciclare în România este de peste 10% și nu de 3% cum apare în rapoartele Eurostat” , se arată în scrisoarea Asociației Environ.Alte articole in rubrica Eco-life