Graţiela Gavrilescu: Proiectul „Let’s Do It, Romania“ va permite o monitorizare mai facilă a deşeurilor - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Graţiela Gavrilescu: Proiectul „Let’s Do It, Romania“ va permite o monitorizare mai facilă a deşeurilor

15 October 2015 - 11:12 AM Eco-life

"Let's Do It!"Începând cu data de 26 august a.c., toţi români care doresc să contribuie la curăţarea României de deşeuri au la dispoziţie aplicaţia şi platforma „Let's Do It!“. Cu ajutorul aplicației de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată.

„Aplicația «Let's Do It, Romania!» este extrem de binevenită, deoarece dorim ca deșeurile să se ducă acolo unde trebuie, respectiv la groapa de gunoi, și nu să rămână în teritoriu.

Concret, autoritățile vor putea monitoriza mai facil aceste depozite și vor putea lua măsurile care se impun. De asemenea, pentru cetățeni va fi mai ușor să intre în aplicație pentru a sesiza existența deșeurilor, decât să depună o petiție scrisă la primărie pe marginea acestei probleme. În plus, dorim să le demonstrăm turiștilor care vor veni în România că țara noastră poate arăta și altfel, adică mai curată“, a declarat Grațiela Gavrilescu, cu ocazia evenimentului de lansare a aplicației de mobil și platformei „Let's Do It!“.

Proiectul este realizat de Asociația „Let's Do It, România!“, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și compania de software Qualitance. Inițiativa este cea mai mare mișcare socială din țară, cu peste un milion de voluntari care s-au unit pentru o cauză comună - o Românie mai curată.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Eco-life