Programul ECOTIC „Zilele Reciclării în Orașul Tău!“ a ajuns la etapa cu numărul 19 - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Programul ECOTIC „Zilele Reciclării în Orașul Tău!“ a ajuns la etapa cu numărul 19

15 October 2015 - 01:09 PM Eco-life

„Zilele Reciclării în Orașul Tău!“În perioada 18 - 20 septembrie, ECOTIC a organizat cu sprijinul Primăriei Sector 5, al Agenției pentru Protecția Mediului București, URBAN SA, GreenWEEE International și al Asociației Recolamp, o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a becurilor și neoanelor arse, denumită „Zilele Reciclării în orașul București, Sector 5!“.

Această campanie face parte din proiectul „Caravana ECOTIC“, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Având ca obiectiv organizarea a 30 de campanii locale de colectare selectivă a DEEE și a becurilor și neoanelor arse, programul ECOTIC „Zilele Reciclării în Orașul Tău“ a ajuns la etapa cu numărul 19. De această dată, locuitorii Sectorului 5 din București au fost invitați să viziteze Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți de echipamente electrice și electronice dezmembrate, și să predea echipamente uzate și becuri și neoane arse.

Ne-am propus să urmărim traseul Caravanei și să facem, din când în când, un bilanț intermediar al efectelor acestei ample campanii inițiate și organizate de ECOTIC, prin contribuția instrumentului LIFE al Uniunii Europene. Este o inițiativă curajoasă, a unei echipe ce a decis să aducă, literalmente, în stradă, problematica colectării selective a DEEE și DBA, precum și a becurilor și neoanelor arse.

Cum?

Organizând o expoziție mobilă, despre care în mod cert ați mai auzit: Caravana ECOTIC, o camionetă care găzduiește diverse modele dezmembrate de echipamente electrice și electronice, în așa fel încât orice vizitator, mare sau mic, să vadă atât pericolele ce pândesc din interiorul unui echipament uzat, cât și micile comori care pot fi recuperate prin reciclare - metale rare și diverse alte fracții.

Din dorința de a stimula participarea și frecvența vizitelor oamenilor în fiecare locație în care Caravana a poposit, Asociația ECOTIC a oferit un voucher și participarea la o tombolă fiecărei persoane care a predat corect un deșeu, conform regulamentului. Iar premiile au fost foarte tentante - tablete oferite de partenerii proiectului, GreenWEEE International și Asociația Recolamp, în cazul ultimei campanii din Sectorul 5 al Bucureștiului.

Până în acest moment, peste 21.000 de oameni au vizitat Caravana și zeci de tone de deșeuri au fost predate. Urăm mult succes programului „Zilele Reciclării în Orașul Tău!“ și vă încurajăm să vizitați Caravana, e posibil să o vedeți într-o zi chiar în orașul vostru! Mai multe detalii puteți găsi pe www.ecotic.ro şi www.caravanaecotic.ro.

Nu uitaţi de paginile de facebook Organizaţia ECOTIC şi  Ecoterrianul.

Filmul de prezentare al caravanei este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=oEkxiZKXrNo.     Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life