CCR REBAT a premiat câştigătorii „Olimpiadei deşeurilor“ din Târgu Mureş - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

CCR REBAT a premiat câştigătorii „Olimpiadei deşeurilor“ din Târgu Mureş

11 December 2015 - 05:01 PM Eco-life

Premianţii în excursieCCR REBAT, alături de RO Ecologic, a organizat pe parcursul anului școlar 2014 -2015 „Olimpiada deșeurilor“ în 49 de instituții de învățământ din Târgu Mureș.

Campania, desfășurată în rândul elevilor din instituțiile de învățământ, a avut ca obiective specifice informarea și conștientizarea consumatorului final asupra importanței colectării selective și gestionării responsabile a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili uzați.

Premiul I a revenit clasei a II-a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu“ pentru cea mai mare cantitate de baterii colectate, 105,4 kg. Câștigătorii au fost premiați cu o excursie organizată în această toamnă de CCR REBAT la Salina Turda, Grădi-na Botanică din Cluj-Napoca și spațiul de joacă Laser Tag. Copiii au fost la fel de entuziasmați de locurile vizitate în excursie și de lucrurile noi descoperite și învățate, pe cât au fost de motivați pe parcursul Olimpiadei de a colecta bateriile și acumulatorii uzați, despre care au învățat de ce este necesar să fie colectate și reciclate corespunzător.

„Am fost foarte fericit când am au-zit că va începe acest minunat concurs. Toți elevii clasei mele s-au străduit să adune baterii. Cu cât numărul bateriilor creștea eram mai bucuros. Sunt foarte mândru că am reușit să strângem atâtea kilograme de baterii și că am reușit să câștigăm concursul! Cel mai mult mi-a plăcut la Salina Turda, deoarece era ceva nou pentru mine să intru într-un spațiu subteran și să văd atâtea lucruri minunate. Vă mulțumesc pentru această excursie minunată!“, a declarat Albu David Andrei, elev în clasa a III-a B la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu“.

În salină

„Vă mulțumesc pentru acea excursie minunată! Ați văzut când ne-aţi anunțat, cu toții am sărit în sus de bucurie! Fiecare clipă petrecută în excursie a fost minunată! Mi-a plăcut în salină când ne-am dat în acea roată uriașă sau când am văzut acei palmieri înalți de la grădina botanică [...] Vreau să spun un singur lucru: a fost cea mai frumoasă zi alături de doamna învățătoare și de colegii mei“, a spus Chibulcutean Carmen Maria, elevă în clasa a III-a B la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu“.

„...vreau să vă spun cât de fericit am fost atunci când am auzit că am câștigat excursia, și mai vreau să vă spun că mereu, când vedeam kilogramele de baterii crescând, mă bucuram enorm. Zilele au trecut și am mers în excursie. Mi-a plăcut mult când am mers în excursie. Toate locurile unde am mers au fost splendide... Vă mulțumesc că mi-ați dat această șansă. Vă mulțumesc mult!“, a adăugat Borz Robert Andrei, elev în clasa a III-a B la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu“.

În salină

Campania s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureș, pe perioada acesteia fiind colectate 1.761 de kg de deșeuri de baterii și acumulatori portabili, prin intermediul sistemelor de colectare asigurate de CCR REBAT.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.rebat.ro.Alte articole in rubrica Eco-life