„Practici şi experienţe în domeniul colectării selective a DEEE“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Practici şi experienţe în domeniul colectării selective a DEEE“

11 December 2015 - 05:13 PM Eco-life

Ecotic a lansat un program nouMunicipiul Târgovişte a găzduit în data de 28 octombrie 2015 lansarea programului „Practici şi experienţe în domeniul colectării selective a DEEE“ în cadrul unui seminar organizat de Asociaţia ECOTIC în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Pe 22 iulie 2014, Asociaţia ECOTIC împreună cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului au dat startul programului „Practici şi experienţe în domeniul colectării selective a DEEE“, program care face parte din proiectul Caravana ECOTIC şi este co-finanţat prin instrumentul Life al Uniunii Europene. Programul îşi propune un dialog constructiv între toţi participanţii la procesul de gestionare al DEEE la nivel judeţean.

În data de 28 octombrie 2015, programul „Practici şi experienţe în domeniul colectării selective a DEEE“ a ajuns la Târgovişte. Gazda seminarului a fost Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, la eveniment participând reprezentanţi din partea Primăriei Târgovişte, a şase primării din judeţ, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Dâmboviţa, ai companiilor de salubritate şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară.

Gândit ca o platformă de dialog pentru toate părţile implicate în procesul de gestionare a DEEE la nivel judeţean, programul are un rol important în comunicarea deschisă între participanţi. Echipa ECOTIC îşi propune să aducă experienţa acumulată în cei nouă ani de muncă în acest domeniu, la nivel naţional şi internaţional, în sprijinul unui proces de mediere, expunere şi comunicare între cei care participă efectiv, zi de zi, la activităţi care privesc mediul şi protecţia lui şi care pot fi îmbunătăţite.

Într-un moment în care societatea devine din ce în ce mai acut conştientă de nevoia de asumare a responsabilităţilor, credem că expunerea problemelor existente este primul pas spre găsirea soluţiilor. Salutăm deschiderea participanţilor şi disponibilitatea acestora de a lucra împreună pentru a găsi cele mai potrivite soluţii de îmbunătăţire a gestionării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life