Doctor Honoris Natura - o campanie care a adus informația despre mediu în mijlocul studenților bucureșteni - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Doctor Honoris Natura - o campanie care a adus informația despre mediu în mijlocul studenților bucureșteni

07 January 2016 - 03:57 PM Eco-life

Doctor Honoris NaturaÎn perioada 23-30 noiembrie 2015, Asociaţia ECOTIC alături de Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au desfășurat campania „Doctor Honoris Natura“ adresată studenților celor două universități, cu scopul de a informa și educa cu privire la colectarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați (DBA).

„Știm că e nevoie de ceva incitant atunci când vrei să comunici cu tinerii. E nevoie să fii dinamic, captivant, să ai umor sau un anumit tip de emoție. Nu e niciodată ușor. Contăm pe mesajul nostru puternic pentru a-i determina pe studenții bucureșteni să își dorească să se amuze, pozând în Doctor Honoris Natura, dar să și afle informații importante despre ce poate face un student în privința reciclării deşeurilor și protecției mediului", a declarat Valentin Negoiță, președintele Asociaţiei ECOTIC. Cartea câștigătoare a fost umorul. Cu ajutorul unui concurs, aproape 17.000 de studenți au fost atinși de mesajul campaniei: promoteri au distribuit materiale de campanie și s-au amuzat împreună cu tinerii care s-au transformat, la dorință, în Doctor Honoris Natura. Peste 3500 de studenți s-au înscris în două tombole organizate pentru cele două universități participante, fie pe teren, fie în aplicația de Facebook de pe pagina organizației ECOTIC, unde le-au fost testate cunoștințele despre mediu.

În data de 4 decembrie a.c. s-au acordat câte trei premii pentru fiecare dintre cele două universități: o excursie la munte pentru câștigător și cinci prieteni ai săi, o bicicletă pliabilă și o tabletă Samsung Galaxy. În total au fost șase premii.

„Doctor Honoris Natura“ face parte din programele și campaniile ECOTIC destinate instituțiilor de învățământ, într-un efort continuu de aducere a mesajelor de conștientizare în mijlocul tinerei generații.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life