Ediția a VII-a a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a desemnat câștigătorii - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Ediția a VII-a a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a desemnat câștigătorii

08 January 2016 - 03:53 PM Eco-life

Premiu Instituţie PublicăÎn data de 11 decembrie 2015, la Grand Hotel Marriott, Ediția a VII-a a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a desemnat câștigătorii în cadrul competiției anuale, devenită deja o tradiție pentru Asociaţia ECOTIC și partenerii săi. Gala s-a născut din nevoia de a aduce la rampă proiectele și inițiativele românești dedicate mediului.

Asociaţia ECOTIC a încheiat anul 2015 cu deja tradiționala Gală a Premiilor Pentru Un Mediu Curat, un moment de bine-meritat bilanț pentru toți cei implicați, alături de organizație, în acțiuni dedicate unui mediu curat: colectarea deșeurilor, cultivarea spiritului civic și schimbarea mentalităților. A fost un eveniment plin de emoția și bucuria lucrului dus la bun sfârșit; au fost pe scenă oameni care au adus cu ei entuziasmul care nu trebuie să lipsească în orice demers ce are legătură cu viitorul nostru.

Premiu ONG

De-a lungul celor șapte ediții, numărul proiectelor înscrise și al organizațiilor interesate a crescut vizibil. În cadrul acestei ediţii au fost înscrise 87 de proiecte, cele mai multe jurizate într-o ediție de până acum. Dedicate reciclării, ecologizării, îngrijirii naturii sau conștientizării, toate proiectele înscrise au demonstrat că spiritul civic și atitudinea pro-mediu se pot cultiva și încuraja spre a fi puse, într-un final, în slujba comunității.

Premiu Instituţii de învăţământ

ECOTIC a felicitat toate inițiativele jurizate și a anunțat cu plăcere câștigătorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat:
 Marele Premiu pentru Instituții Publice: Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, Proiect câștigător: Proiect-concurs de educație ecologică pentru elevii prahoveni „GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!“;
Marele Premiu pentru ONG: Asociația Greenitiative, Proiect câștigător: Platforma „Școli verzi - advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile“;
Marele Premiu pentru Instituții de Învățământ: Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița, Proiect câștigător: „ECOeficient“;
Marele Premiu pentru Companii: PROCREDIT BANK SA, Proiect câștigător: „CREDITUL ProEco“.

Marele Premiu pentru Companii

Juriul Galei 2015 a fost format din: Raluca Ouriaghli - Ateliere Fără Frontiere, Iulia Sirgher - InfoCons, Raluca Costache - Green Report, Simona R. Marcusohn - Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Adina Magsi - Alucro şi Dragoș Călugăru- ECOTIC.

„Suntem bucuroși că numărul și diversitatea proiectelor înscrise în competiția Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat cresc de la an la an. Acest lucru denotă implicit faptul că românii devin tot mai preocupați de asigurarea unui mediu înconjurător sănătos și a unei dezvoltări bazate pe un mod de viață sustenabil“, a declarat Valentin Negoiță, președintele Asociaţiei ECOTIC.

Festivitatea de acordare a premiilor

ECOTIC mulțumește tuturor participanților și partenerilor pentru implicarea într-un eveniment care a celebrat, în prag de sărbători, grija și responsabilitatea față de ceea ce, până la urmă, face totul posibil: mediul înconjurător.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat face parte din proiectul Caravana ECOTIC, proiect co-finanțat prin Programul Life+ al Uniunii Europene.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life